Våran på riktigt

Idag var vi på banken och skrev på de sista papprena så nu är lägenheten våran på riktigt! :) Vi har ju som sagt fullt upp med all renovering. Det är roligt men vi känner samtidigt en liten stress över att allt måste vara klart så fort som möjligt. I köket är allt förarbete gjort så imorgon ska vi börja med glovet. Ett problem som vi har stött på är att när vi rev väggen märkte vi att de två olika golven inte var i samma nivå, det ena är allstå lägre än det andra! Vi har inte riktigt kommit på hur vi ska göra för att jämna ut golvet. En lösning är ju att flytspacka hela golvet men det är också ett himla jobb! Har ni nåt annat förslag så får ni hemskt gärna hojta till :)  Annars har allt gått bra renoveringsmässigt. Jag har lärt mej en läxa och det är att inte vara för hetsig för då får kroppen lida i form av bulor och blåmärken, hehe!

Förut var det en dörr in till köket men vi såg ingen anledning att ha det. Så vi har tagit bort dörren och rivit dörrkarmen och fixat en snyggare öppning istället.


Färdigmålat runt fönstren, bakom elementen och på elementen i köket.


Det är inte så himla roligt och väldigt pilligt att måla element. Håller på med mitt 3:e för den där dagen.


Tapeten som ska sitta på fondväggen i vardagsrummet.


Den här söta tapeten ska sitta på fondväggen i sovrummet.


Tapeten som ska sitta i hela köket.


Golvet som ska ligga i gästrummet, vardagsrummet, köket och sovrummet.


Golvet som ska ligga i de båda hallarna.


Köket står för tillfället ouppackat i vardagsrummet.



 

Klockan är mycket nu och jag borde sova. Godnatt!

Bloggtorka

Usch, förlåt mej! Här är det bloggtorka... Men jag har verkligen inte haft en stund över till bloggen den senaste veckan. FULLT UPP! Förklaringen till det kan förkortas ner till ett ord: Renovering. Om en månad måste vi vara inflyttade och så gott som färdiga, men som det ser ut just nu så kan man inte tro att det ska gå. Men det ska:)
Tur att vi har semester fram till den 10:e augusti och kan vara i lägenheten så gott som varje dag fram till dess.
Nu ska jag gå och lägga mej. Upp kl 8 imorgonbitti och sätta igång!


Sista dagen i Holken

Idag har vart den sista dagen i Mönsterås för mej och Andreas. Imorgon åker vi till Gävle och går på fest och sen sover hos Peter och Rebecka och sen på söndag åker vi hem till Bollnäs. En veckas semester går fort! Men vi har haft det lugnt, skönt, mysigt och trevligt hela tiden :)

Igår åkte vi ungdommar till Kalmar
för att gå i affärer och se den nya Harry Potter filmen. Filmen var bra fast kanske en aning seg i vissa scener. Efter filmen åkte vi till Trekanten (ett samhälle strax utanför Kalmar) där Tedde bor och åt pizza och jagade bort Kanadagäss i hans damm med en radiostyrd båt :P När vi kom tillbaka till Holken satte vi oss ute i kvällsvärmen, drack lite vin och tittade på stjärnorna.

Tedde har ett jättefint hus och trädgård såjag  tänkte visa er lite bilder på det.
Här är hans terass mot dammen.






Jag var väldigt fascinerad av Teddes ålar som han hade i ett akvarium :)


Han hade Koikarpar i en liten damm som man kunde klappa


Jag skulle också klappa dom, men var lite feg av mej.


Det kom kannadagäss till dammen och dom jagade vi bort med en radiostyrd båt så dom inte skulle bajsa där




Vi avslutade med att hitta Karlavagnen innan vi gick och la oss, nöjda med dagen :)



Idag har vi vart vid
stugan hela dagen och njutit av solen som har skinit stor del av dagen. Malin och Julia har vart på besök och vi har åkt en sävng med båten in till Mönsterås.

Svärfar fiskar upp massvis med alger ur vattnet


Jonatan och Andreas paddalde ut på nån slags flytsak


Skrålla ville också vara med och sola








När man inte är något fan av att bada så måste man doppa fötterna lite då och då


Tillbaka från en båttur


Imorgon åker vi som sagt hem, men om ett år är man förhoppningsvis på plats i Holken igen :)

Dagen i bilder

Idag sken solen fram till kl 12 men sen kom molnen, tyvärr :( Fast vi har haft det trevligt och mysigt ändå. Har inte gjort många knop, mest legat i soffan och läst och ätit god mat :) Håller på att läsa en himla bra bok som heter Syskonkärlek, titeln ger en ganska bra förklaring om vad boken handlar om. Har suttit lite klistrad vid den idag och kom på när klockan var 4 att jag inte hade inte kollat på klockan en enda gång under hela dagen bortsett från att jag kollade på den när jag vaknade imorse :) Bilderna får tala för resten...

Irish Coffee, bra bok och havstusikt. DET är semester!


Holken


Håller på att sätta i flytbryggan


Andreas och Jonatan sätter frast bryggan


En arbetsvillig Jonatan ;P


Svärmor & Jag


Snygga syskon!


Nu ska jag och Vilma snart gå ut och plocka blåbär till blåbärspajen som Andreas snart ska röra ihop :)

Minigolf

Lite bilder sen minigolfen igår :)








Fösta dagen på Holken

Nu har vi vart på Holken i en dag. Vädret har inte riktigt vart på våran sida, för mycket moln, för mycket blåst och nu regn och åska på kvällen. Men imorgon skulle det visst bli bättre väder :)
Vi sov väldigt länge imorse eftersom vi kom fram halv 4 på natten/morgonen. Sen har vi mest vart vid stugan och myst, lite folk har hälsat på och jag, Vilma, Tedde och Andreas har spelt minigolf. Vilma och jag hamnade på delad andra plats och vann gjorde ju såklart Andreas :P  Nu sitter vi och kollar på Allsången och ska snart äta varma mackor. Sen ska jag försöka flörta till mej massage av Andreas eftersom Mia har med sej massagebänken :)

Utsikt mot havet vid Holken


Försökte njuta av solen så fort den visade sej

På väg till Mönsterås

SItter just nu i bilen med Andreas och hans lillasyster Vilma. Ratten och hjulen styr vi mot Mönsterås och "Holken" som Andreas familjs stuga heter :) Halv 9 åkte vi från Bollnäs så vi är väl framme nå gång vid 3 inatt.
Nu ska jag sluta skriva innan åksjukan tar över och Andreas måste tvärstanna för att jag är tvungen att lägga en pizza. Jag åerkommer under våran semester där nere för nu har jag ju både minilaptop och mobilt bredband och det betyder att jag kan blogga precis vart jag vill :)



SEMESTER!

Idag kl 15.45 fick jag semester!! :)
I hela 4 veckor ska jag vara ledig, underbart!
Hoppas att vädret blir bättre...


Ränkar ner dagarna

Kom hem från jobbet för en timme sen och deckade i soffan. Shit vad trött jag är!! Imorgon är jag ledig och då ska jag sova ända tills jag vaknar av mej själv. Jag räknar ner dagarna till semestern och nu är det 6 dagar kvar, så himla skönt och välbehövligt!


I helgen har jag både jobbat, umgåts med vänner och festat. På lördan hämtade jag upp Sussi på vägen hem från jobbet. Vi åkte och köpte en varsin sallad på Take Off och liet smått och gott på ICA. Sen bar det av hem till mej för att göra oss iordning för fest i Alfta och Perssons Pack i Forsparken. Efter att ha ätit salladen och nästan ha blivit träffad av en champangekork och stått och skrattat i 5 minuter av ren chock så började förberedelserna. Som vanligt så tar detr ju alltid längre tid an vad man tror. "Vi åker väl vid halv 7 från Bolnläs kanske?" sa Sussi "Ja, det borde vi ju hinna!"  trodde jag. Klockan tickade på och vi hade fullt upp med kläder, smink och champange. Plötsligt var klockan 20.00! Min snälla Andreas fixadade då hämtning åt oss. Kvällen fortsatte sen i med fest och trevligt umgänge :) Bilderna får tala om resten...

Himla god avokadosallad!












Arga leken eller nåt :P






















Sliten Andreas på bussen hem


Sliten Niklas på bussen hem



Nu ska jag plocka undan i lägenheten och skriva handlingslista. Se blir det en lugn kväll framför tv:n, längesen man hade en sån kväll nu.

35 paket golv

Igår åkte vi till Hudik på ByggMax och köpte golv till lägenheten. Det blev två fina laminatgolv, ett ljusgrått som ser ut som klinker i hallarna och ett ganska mörkt i ek. Men shit vad mycket golv det blev, 35 paket! Bilen kändes lite baktung när vi åkte hem :P Hemma i Bollnäs väntade svärmor och svärfar på oss, dom skulle hjälpa oss att bära ut en massa skräp från lägenheten och köra till tippen. Utan deras hjälp hade vi inte fårr bort så mycket på bara 2 timmar, tack så mycket!
Nu har vi inte mycket skräp kvar att köra bort sen kan vi börja att städa upp och måla och greja.


När jag och Andreas kom hem så lyxade vi till det och gjorde egen milkshake och åt god frukt :)

RSS 2.0