Tråkdag

Idag har det vart en enormt tråkig, dötrist och händelselös dag. Jag har gjort absolut ingenting. Bara plockat undan lite i lägenheten, tittat på tv och suttit vid datorn. Eller jo... Jag var ner på stan en snabbis tillsammans med Andreas och köpte ett svart nagellack som jag ska ha på halloween. Vi kikade in på Dollar Store också där vi köpte en lyckta till Andreas pappas grav och jag köpte godis för att tröstäta ikväll när jag är ensam och har tråkigt igen.
Haha, nu är fröken gnällspik i farten tror jag :P Men jag hatar verkligen att dagarna bara rinner förbi utan att man har gjort nåt eller träffat nån. Och idag har det vart en sån dag. Så nu ska jag sätta mej i soffan med mitt godis och ha en egen liten tv-kväll. Som tur är det ganska bra program på tv ikväll.




Längtar jag till på lördag när alla vi tjejer ä samlade och ska festa och ha kul :)

Nödlösning

Nu har jag kommit på en nödlösning till halloween. Jag får helt enkelt vara en häxa. Jag har ju en svart spetsklänning och så får jag måla naglarna svarta och greja lite till så ser jag säkert häxlik ut :P När Andreas har kommit hem från jobbet ska jag ner på stan och ihandla lite saker som en häxa behöver.


Tv Shop

Finns det nå jobbigare program på tv?! Nja, jag tror inte de... Men ändå fastnar jag framför det!! Varför? Varför inte bara trycka på en knapp på tv-dosan och byta kanal? Jag har spenderat en stor del av eftermiddagen genom att kolla på Tv Shop där dom genom upprepade meningar och övertygelser försöker sälja en dammsugare till mej. Den här gången misslyckades dom i alla fall. Men om jag ska vara helt ärlig så har jag gått på det där och köpt vissa saker därifrån, inte bara en gång utan två gånger.


Nu till nåt roligare... Middagen igår med Andreas var jättemysig :) Det var längesen som vi var ut och åt bara vi två. Dom har så god mat på Spicy Cow. Jag åt grillad entrecote med dollar chips, béarnaisesås och isbergssallad, gott gott gott!

Mätta och belåtna :)
    

Besvikelse

Just nu är jag inte på det bästa humöret. Hämtade nämligen ut mina kläder som jag ska ha på halloween på posten idag. Tänkte vara en sjöman fast i kvinnlig form. Provade kläderna direkt när jag kom hem... Klänningen var alldeles för kort, halva rumpan syns ju! Och inte blev det bra om jag hade leggings under heller. Sen var det nå metallband i den som petade rakt ut när jag satt ner. En riktigt besvikelse ver det! Vad ska jag nu vara på halloween?! Alla mina vänner ska ju klä ut sej till nåt och jag kommer inte hinna hitta nåt annat att ha. I värsta fall så får jag väl strunta i att klä ut mej. Fast det känns inge roligt det heller nu när man var inställd på det här. Aja, festa och ha roligt ska jag i alla fall :)


Idag har jag varit på behandling
hos Andreas mamma igen. Ryggen är mycket bättre! Sen åt vi lunch tillsammans eftersom hon hade lite tid innan hon hade nästa behandling :) Vi åt på Roy's, mysigt litet ställe. För mej blev det kyklingtoast med curry, väldigt gott!
Sen gick jag en sväng på stan för att hämta ut mina skor som jag lämnde in hos skomakaren förra veckan och så köpte ett nytt läppglans och en baskerliknande mössa på Åhlens.


 

Min nya mössa

Ikväll ska jag och Andreas ut och äta på Spicy Cow. Älsklingens favorit restaurang :)


Krattat löv

Idag har jag gjort en god gärning! Åkte till min kära familj i Edsbyn och hjälpte dom att kratta löv på tomten. Men tyvärr orkade jag inte kratta hela tomten, den är ju ändå rätt stor och så började jag frysa, fryslort som jag är :P
Sen bjöd min mamma mej på mat, kykling och ris. När jag skulle åka hem så hade det blivit kallgrader ute och regnet som kom innan hade fryst på. Så jag var lite fundersam om jag skulle våga köra hem med sommardäck. Har blivit lite feg för sånt där sen jag körde av vägen i vintras. Men som tur var så gick det bra, kände inte ens att det var halt ute.


Nu börjar jag bli hungrig igen, trots att jag åt innan jag åkte från Edsbyn. Väntar tills Andreas kommer hem och hör med honom om han är sugen på mat. Sen ska jag smöra för att få lite ryggmassage. Blev rätt trött i ryggen av allt krattande ;P

Foto: Lillebror Simon

Rattmuff

Ikväll när jag slutade kl 9 var det 2 grader kallt ute. Då är det inte så kul att sätta sej i en iskall bil och ha händerna på en iskall ratt. Jag vill ha en rattmuff! Andreas, jag VILL ha en rattmuff! :P Jag får nämligen inte köpa en rattmuff till våran bil för min sambo eftersom han tycker att dom är fula. Istället ska jag sitta och frysa händerna av mej...?
Snälla Tomten, ge mej en rattmuff i julklapp!


Vintertid

Tror nog inte att det bara är jag som tycker att den här dagen har vart lång. Det känns verkligen när man har ställt tillbaka klockan en timme till vintertid. Redan vid 6 tiden ikväll kändes som att jag skulle kunna ha lagt mej för natten, men det hade ju vart lite väl tidigt. Nu kanske det är dags att fundera på sängen, ska ju faktiskt upp kvart i 5 imorgonbitti och har en 14 timmar lång arbetsdag framför mej. Men sen är jag ledig i 3 hela dagar :) Undra vad jag ska hitta på då? Tror nog inte att jag ska plannera in allt för mycket utan bara ta dagarna som dom kommer. På torsdagen ska jag i alla fall göra ett nytt försök med den afrikanska dansen och så ska jag på behandling hos svärmor.

 Nu är det sovdags för mej. Natti, natti!

Gårdagen

Äntligen kommer en riktigt uppdatering! Lovade ju att skriva igår, men jag hade fullt upp med fest här hemma så det blev inge bloggande. Gårdagen blev helt lyckad! :) Folk droppade in hela tiden och alla var glada och på festhumör. Tror att vi hade nästan ett helt hockeylag här innan vi begav oss mot stan :P 4 eller 5 taxibilar kom och hämtade oss. Vi hade tänkt oss att gå in på Folkan, men där var det fullt och det blev Sportin för mej, Sussi, Sofia och Jenny. Första gången jag var där, helt okej, fast inge vidare dansgolv. När dom stängde på Sportin fortsatte vi till Max för lite nattmat och det satt verkligen fint i min hungriga mage. Jag, Andreas, Sussi och Niklas blev sittade där ett bra tag innan vi åkte hemåt. Stupade i säng vid 4 tiden tror jag. Tack för en bra kväll allihopa :)

Här kommer lite bilder sen kvällen:

Andreas


Sofia gör sej fin inför kvällen


Anders, Hagge och Niklas


Jag, Evelina och Katta


Sussi och Jenny

 

TRÖTT!

Ucsh, vad trött jag är!! Har nog inte hämtat igen mej sen verksamhetsplanneringen plus att jag har jobbar i 14 timmar i streck idag. Känns som att det var väldigt länge sen jag fick sova ut en morgon. Men hör och häpna, jag är ledig i helgen! :) Och då ska jag verkligen sova ut. Sist jag hade en helt ledig helg var 7 veckor sedan. Så är det när man är timvikarie. Jag ska verkligen njuta av den här helgen för det lär väl dröja innan jag är ledig en hel helg igen.

Imorgon blir det umgängen med lite folk från Andreas hockeylag, Sussi och kanske nån mer. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det blir väl att vi går ut nån stans på kvällen i alla fall. Trevligt :)


Det blev inget intressant
inlägg ikväll direkt. Orkar inte engagera mej, vill bara sova. Återkommer mer imorgon och då får ni förhoppningsvis se bilder från Golden Hits.


2 bra dagar!

Jag kom hem för några timmar sen från Stockholm. Har haft det jätteroligt! :) 
Tisdagen började med studiebesök på flera olika boenden i Östhammar vilket var både givande och intessant. Sen fortsatte vi mot Stockholm. Checkade in på hotellet vid 4 tiden, lämnade väskorna på rummen och gick en sväng på stan, kom tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning för en toppenkväll.
Kl halv 7 befann vi oss på Golden Hits där vi fick ett av de bästa borden som var alldeles nedanför scenen. Den underbart goda maten serverades och showen började :) Vi åt och drack och alla var på bra humör. När showen var slut så blev det disco på scenen. Jag vart mer eller mindre tvingad att bugga med en karl... jag som inte ens kan bugga!! Jag flög omkring som en vante på dansgolvet och hoppades att låten skulla vara slut så snart som möjligt. Men en sak är säker och det är att det var evigheter sen jag hade så roligt när jag har vart ut :) Vi var kvar på Golden Hits ända tills dom tände lysena och sa att vi var tvugna att gå hem för att dom skulle stänga.



Imorse ringde klockan kvart i 8. (var mer eller mindre död då) Klev upp, åt frukost, packade och begav oss ut på stan för shopping. Inte en enda sak handlade jag, eftersom jag shoppade i måndags så tyckte jag att det fick räcka. Halv 2 gick bussen hem mot Södehamn igen.
Jag har haft två riktigt bra dagar i Stockholm! Det här gö vi om :)



Bilder kommer när Emma har skickat dom till mej...

Stockholm

Har ju glömt att berätta att jag åker till Stockholm imorgon. Ska dit med jobbet på verksamhetsplannering. På dagen ska vi på studiebesök på ett äldreboende i Östhammar och sen fortsätter vi till huvudstaden. På kvällen ska vi på Golden Hits och äta god mat och roa oss hela natten lång :) Vi ska bo på ett jättefint hotel på Östermalm, inte varje dag man gör de. På onsdag blir det sovmorgon, shopping för de som vill och sen hemfärd på eftermiddagen.
Vi har delat upp oss i två gäng som åker eftersom vi inte kan lämna servicehuset obemannat. Första gänget var iväg för 2 veckor. Och gissa vem som checkade in på hotellet samtidigt som dom?! Jo, Zlatan!! Patrik Isaksson och Lill Lindfors bodde också på samma hotell. Undra vilken kändis vi får se? :P
Hoppas att vi får två trevliga och roliga dagar!


Hörs om några dagar igen. Då får ni veta hur jag har haft det och så kanske jag bjuder på lite bilder :)


Shopping i Gävle

Idag har jag varit med Malin i Gävle och shoppat. Hittade en del bra saker :) Vi mötte också upp Mia på stan och åt lunch med henne, jag åt en väldigt god ost och skinkpaj.
Nu sitter jag i soffan och slappar, man blir trött av att shoppa :P Hungrig är jag också... Undra vad man ska hitta på för mat ikväll då? Några förslag? Det är alltid lika svårt att komma på vad man ska laga för mat. Tänk om man kunde ha en presonlig kock hemma som lagade olika sorters god och nyttig mat åt oss varje dag. Det vore inte helt fel. Jag tror att jag väntar tills Andreas kommer hem från tränigen om ett litet tag så får han bestämma vad vi ska äta.


Åter till dagens shopping... Tänkte visa er vad jag har hittat för fina saker :)

           

       


Här satt vi och lunchade...

Jag & Malin


Mia



När jag kom hem från Gävle idag väntade det en liten sak på mej på hallgolvet.
Min presonliga almanacka! :)

ginatricot

Nu ni... Nu har ginatricot öppnat en webshop på internet! Det kan ju inte bli bättre :) Det är en av mina favoritaffärer och nu kan jag handla hemifrån. http://www.ginatricot.com/se

Yrsel och huvudvärk

De fyra senaste dagarna har jag haft yrsel och huvudvärk. Kan tillägga att jag nästan aldrig har huvudvärk, vet knappt hur det känns. Till och från har jag vart jätteyr, det har kommit och hållt i sej i några sekunder och sen försvunnit, flera gånger om dagen. Tog blodtrycket igår på jobbet och det var rätt så högt för att vara i min ålder, speciellt undertrycket, låg på 135/95. Jag som alltid har haft problem med mitt extremt låga blodtryck...? Som tur är så har jag kunnat jobba i alla fall.
Men igårkväll kände jag mej konstant yr och huvudvärken var mer påträngande så jag ringde sjukvårdsrådginningen eftersom jag började bli lite orolig. Där sa dom till min lättnad att det var nåt konstigt som gick nu som gjorde så att folk blev yr och fick huvudvärk. Ungefär som när influensan går... Sjuksköterskan trodde att det skulle gå över av sej själv om jag bara tog det lugnt och inte jobbade. Skönt att höra! Fast det där rådet om att inte jobba struntade jag i utan jag satt troget i personalrumet på Enriset kl 07.00 imorse. Hoppas att det har lugnat ner sej en aning imorgon när jag och Malin ska åka till Gävle och shoppa.

Snart kommer den!

Snaaart kommer min personliga almanacka med posten! :)
Idag fick jag ett mail som löd så här:

Hej!
Äntligen är din beställning på väg.
Enligt postmannen borde den dimpa ner i brevlådan på måndag.

mvh Anders

Jag längtar!!
Det märsk att jag inte har mycket att längta till eftersom jag längtar efter en almanacka, haha!
Men det känns lite roligt när jag har fått gjort den helt själv :)



 

Ikväll ska jag på hockey med Malin här i Bollnäs. Derby mellan Alfta och Bollnäs. Vilket betyder att Andreas och Mats (bästa kompisarna) ska spela emot varandra. Så nu är det upp till bevis grabbar! Vem är bäst?! ;)


Mary Kay party

Jag har precis komit hem från Arbrå och Mary Kay partyt som svärmor Mia hade bjudit mej till. Vi fick prova en massa saker som var bra för hyn, händer och läppar. Så nu känner jag mej som en ny människa :P Tänkte egentligen inte köpa nåt utan bara "titta" men det är lättare sagt än gjort... Jag köpte lite produkter för mina torra händer och spruckna nagelband, Silkes Händer hette det. Bestod av nån slags salva som man skulle massera in i händerna, en peeling som man skulle messara in efter salvan och sedan tvätta av allt, sen var det en handcreme som man avslutade med. Och händerna blev verkligen silkes lena! 
             
                                 En snygg påse fick jag också!
          


Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jobbade till kl 15 idag, åkte hem och latade mej lite innan jag stack till Arbrå.
Nu ska jag äta lite kvällsfika och sen lägga mej.

A good day

Idag har det vart en bra dag. Jag började med en jätteskön promenad runt Björktjärnatjärn. Jag riktigt njöt av att ha solstrålarna i ansiktet och av att dra in den friska höstluften i lungorna. Tror att jag gick med ett leende på läpparna hela tiden. Pricken över i:et var när jag mötte en gullig gammal farbror som hejade glatt på mej och jag hejade glatt tillbaka :)
När jag kom hem diskade jag, vikte tvätt och plockade undan lite. Vid fyra tiden kom Andreas hem och vi åkte till ICA för att inhaldla lite till kvällen. Som jag nämnde tidigare så kom Andreas familj hit på kalas. Vi åt varma mackor och kladdkaka till efterrätt, smaskigt! Väldigt trevlig kväll :) Jag fick ett Noni shampo och Noni balsam, pengar och ett presentkort på behandling hos svärmor. Hon läste mitt inlägg om min ryggvärk och gav mej ett presentkort så att jag kan gå till henne och få behandling för ryggen, fiffigt tänkt av henne :) 


 

Nu ska jag ta ett äpple
och kolla lite på tv innan jag går och lägger mej. Imorgon jobbar jag mellan 07.00-15.00. På kvällen ska jag på sminkparty hos Andreas mamma.

Snaaark!

Ibland kan jag bli TOKIG!
Min kära sambo Andreas snarkar när han sover. Eller snarkar och snarkar... Han flåsar, suckar, snarkar. Det låter som att han ligger i resperator ibland. Inatt vaknade jag av hans suckar och flåsningar, plus att han hade tagit min kudde och kastat den på golvet. Men jag älskar dej ändå Andreas trots dina snarkningar :P Fast ibland är det en aning frustrerande faktiskt.




Ikväll blir det kalas igen. Andreas familj kommer hit vid 6 tiden :) Innan dess så tänkte jag cykla ner till solariet en snabbis och sen kanske ta en promanad i det fina höstvädret.

Återkomer kanske senare...

Skadeglad

Den sanna glädjen är verkligen skadeglädjen! I alla fall är det så för mej... Jag skrattar hejdlöst om någon ramlar, tappar nåt eller blir skrämd. Bara det ser roligt ut :P Just nu sitter och och kollar på America's funniest home videos och får mej ett gott skratt lite då och då.
En sak jag aldrig kommer glömma  var innan jag och Andreas blev sambos så sov jag hos honom och vi skulle till skolan på morgonen. Som vanligt var vi ganska sen och fick lägga på ett kol. Vi skulle ta bilen till skolan och jag var först ut på gården efter kommer Andreas springande. Kan nämna att det var mitt i vintern och trappan upp till huset var ganska hal. Nedanför trappan stog det en ganska stor kruka med nån typ av växt i. I den krukan brukade en hund vid namn Nero med jämna mellanrum markera sitt revir. Andreas kom alltså springades ner för trappan samtidigt som han försökte sätta på sej jackan. Plötsligt hör jag Andreaas ropa "WOOOOW!" Där ser jag honom flygandes i luften med jackan som en mantel efter och han landar precis i hundkisskrukan. Moahahahaha! Jag trodde att jag skulle dö av skratt! Innan jag ens frågade hur det gick så skrattade jag så att jag nästan låg ner på marken... Så roligt är det att vara skadeglad :P Men självklart så finns det ju en gräns för vad man skrattar åt och inte skrattar åt. 

Personlig almanacka

Igår beställde jag en personlig almanacka som jag designade själv. Sidan heter http://www.personligalmanacka.se/
Jätteroligt att bestämma själv hur man vill att sin almenacka ska se ut :) Nu kommer det säkert bli roligare att hålla reda på saker och ting. En väldigt bra present att ge bort också!


















Nu ska jag äta frukost och sen göra mej iordning och åka till jobbet en sväng för att lämna in min jobbansökan.
Sen ska jag gå en sväng på stan här i Bollnäs.

Frågor och svar...

Höger- eller vänsterhänt? Höger.

Humör just nu? Glad och nöjd med dage.

Är det nåt du absolut inte äter? Lever, blodpudding, bönor av alla dess slag.

Kläder just nu? Svarta finbyxor från H&M, kortärmad tröja från H&M.

Musik just nu? Ingen.

Vad sa du senast? "Det gör jag visst..."

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? Vikingatiden kanske.

Längd och vikt? 172 cm, 57 kg.

Hur många kuddar sover du med? 1 kudde.

Favoritväder? Beror på årstid.

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med? Andreas, tändstickor, vätskeersättning kanske?

Spelar du nåt instrument? Nej.

Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska.

Sparare eller slösare? Både och.

Vem är viktigast för dig? Min familj och min sambo.

Bästa film? The Notebook, A Walk to Remeber, Pretty Woman, Pearl Harbor, Heidie m.m.

Tror på liv på andra planeter? Nej.

Kommer du ihåg din första kärlek? Hmm, kanske,

Har du några homosexuella vänner? Nej, tror inte det.

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja.

Hur många barn har du/vill du ha? 2 tror jag.

Bio eller promenad? Promenad till och från bion.

Snarkar du? Inte enligt Andrea.

Rädd för insekter? Njae...

Äckligaste insekten? Fästing kanske.

Bästa bok? Pojken som kalldes Det.

Vad vill du jobba som? Bra fråga... Polis eller nåt inom sjukvården.

Pizza eller hamburgare? Hamburgare.

Stökigt eller välstädat? Välstädat!

Gungar du på stolen? Inte nu. Gjorde det väldigt ofta förr.

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Tror inte det men man vet aldrig :P

Hur många syskon har du? 3 stycken, plus en halvsyster.

Vad är du mest rädd för? Mörker och grodor.

Är du rädd för blod? Inte ett dugg.

Saltar du på maten? Ibland.

Gillar du att sjunga? Jadå.

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Omvårdnadsprogrammet. Därför att jag ville jobba med människor.

Anser du att du är stark? Fysiskt: inte speciellt. Psykiskt: beror på, oftast.

Brukar du sola? Ja, fast inte allt för ofta.

Vad gör du om du får hicka? Inget.

Röker du? Nej.

Snusar du? Nej.

Kaffe, te eller inget? Ibland kaffe, ibland te, men oftast inget.

Full fart!

Ja, då var kalaset slut... Alla åkte hem för drygt en timme sen. Det var fukk fart hela tiden eftersom barnen livade upp stämningen :) När alla hade åkt var det som att stänga igen en damlucka, haha! Jag fick en jättefin ljuslykta och pengar :)

Lyktan



Det som var roligast av allt
var att få träffa familjen och två av mina underbara syskonbarn :)
            
Mamma & Pappa                  Födelsedagsbarnet
             

Syster Rebecka          Peter & Vidar
      

Alfred, haha!



Nu ska jag sätta mej framför tv:n. En av mina favorit filmer visas just nu nämligen Pretty Woman!

21 år

Idag, den 12:e oktober, fyller jag 21 år. Känns inte nå speciellt alls, känns inte ens som att jag fyller år idag :P Men det är väl så nu när man är "vuxen", födelsedagar är inte lika speciella längre.
Som jag har nämnt tidigare så blir det lita firande här hemma tillsammans med min familj. Vi ska äta god mat och sen blir det lite fika. Jag har precis städat lite så att det ser snyggt ut när dom kommer. Nu är det bara mej själv som jag ska snygga till...
Återkommer under dagen.


Sverige - Portugal

Ikväll blir det en myskväll framför fotbollen. Sverige - Portugal, självklart hoppas man ju på vinst för Sverige. Än så länge står det 0 - 0. Jag och Andreas har laddat upp med tacos och tända ljus. Lite frusen som jag var så tog jag på mej mida duntofflor och en varm och skön kofta och kröp upp i soffan.
 
Tidigare ikväll fick jag en väldigt välbehövlig massage av Andreas. Jag somnade i sittande ställning, så skönt var det :P Det känns i ryggen att man har jobbat en hel del de senaste dagarna. Min korsrygg mår inte alls nå bra just nu, har inte gjort det de senaste två veckorna. Jag har jätteont i en kota när jag böjer ryggen, svankar eller rör mej på nåt annat sätt. Rör man med handen på den kotan så tror jag nästan att jag ska tuppa av ibland. Men som vanligt så kan ingen läkare, ortoped eller sjukgymnast förklara varför jag har ont. Dom bara skara på huvudet och konstaterar att nåt är fel, men dom har ingen aning om vad. Åh... ibland blir man bara så less!
Aja, nu ska jag inte sitta här och tycka synd om mej själv, inget blir ju bättre av det :P
 Utan nu ska jag ägna mej åt fotbollen. HEJA SVERIGE!!!

3 dagars ledigt

Äntligen är jag ledig i 3 hela dagar från och med nu! När hände det sist kan man ju undra? Och vad ska jag hitta på tro? Jo, i eftermiddag ska jag skriva klart min jobbansökan. Ska nämligen söka jobb på mitt jobb. Det där lät konstigt, men dom ska anställa mer folk på mitt jobb och då tyckte min chef att jag skulle söka, vilket jag självklart gör :) Håller tummarna för att jag får det! Det skulle vara så skönt med ett fast jobb så att man slipper vara timvikarie.
Imorgon blir det ett litet kalas här hemma eftersom jag fyller år. Ingen speciellt direkt, ska äta lite mat och umgås med min familj. På måndag eller tisdag blir det förhoppningsvis shopping i Gävle och så kommer Andreas familj till oss på lite kalas på tisdagkväll. Sen börjar arbetet igen på onsdag.



Jag har ett stort frågetecken i mitt huvud. Vad ska man klä ut sej till på Halloween?! Jag funderar kanske på att vara polis. Men jag vet inte... Åh, min beslutsångest styr mej helt och hållet ibland! Aja, förr eller senare kommer jag väl fram till nåt. Det är ju några veckor kvar i alla fall.


Nya stövlar

Igår inhadlade jag ett par nya stövlar. Ett par svarta med ganska högt skaft och låg klack, 450:- tyckte jag var ett ganska överkomligt pris :) Och till min förvåning så passade dom perfekt på mina vader! Annars brukar nästan alla stövlar vara för stora för mina pinnar till vader.




Nu ska jag njuta av min glass och kolla på Färjan. Ganska roligt program faktiskt :P
Förresten, den här glassen är supergod!


Tack Malin!

Tusen tack Malin för att du har lagt ner tid på min blogg!
Den blev jättefin och jag är jättenöjd! :)

Bygger om

Just nu håller Malin på att fixa min bloggdesign, så det kan se lite rörigt ut här ett tag. Men sen blir den nog skitsnygg :)

Bandpasta med bacon och svampsås

Hör och häpna! Jag har lagat mat alldeles själv ikväll :) Det blev bandpasta med bacon och svampsås.
Inte så jättenyttigt kanske men hur gott som helst!




Här får ni receptet så att ni kan prova på den här smaskiga maten nån gång :)

Det här behöver du:
Bandpasta
Bacon
Champinjoner
Vitlök
Créme fraiche
Arla kökets skogssvamppanna



1. Skär baconen och champinjonerna i mindre bitar och stek i en stkepanna.
2. Koka pastan enligt anvisningarna.
3. Blandra créme fraiche med Arla kökets skogssvamppanna.
4. Häll blandningen i baconen och svampen.
5. Krydda efter er egen smak. Jag brukar salta, peppra och ha i vitlök.

Färdigt!


Ingen afrodans

Idag efter jobbet skulle jag egentligen ha gått på Sofias Afrodanskurs som startar ikväll. Men tyvärr så känns det som att jag är på väg att bli förkyld och då kanske det inte är så bra att träna. Nästa torsdag ska jag gå. Roligt att prova nåt nytt, en täning där man hoppar, skuttar och skakar på rumpan :P Usch, känner mej lite taskig mot Sofia för att jag inte kommer ikväll när hon startar igång men jag vill inte bre på mina förkylningssyptom och bli sjuk nu när jag äntligen är lite ledig från jobbet.


Japp, som sagt så är jag ledig en del nu. Känns otroligt skönt! Jag är ledig imorgon, jobbar kort dag på lördag och ledig söndag, måndag och tisdag. På söndag fyller jag år, 21 år. Vad gammal jag börjar bli! Det var bara för nån dag sen jag insåg att jag snart fyller år. Jag hade nog lika gärna kunna glömt bort det om ingen hade påmint mej :P Men det är ju så när man blir äldre, man är inte helt uppspelt över att man fyller år. Man räknar inte direkt ner dagarna längre. Och den ständiga frågan lyder: "Vad önskar du dej?" Jag har alltid lika svårt att komma på vad jag vill ha. En sak önskar jag mej och det är hälsingeringen i guld. Annars skulle pengar till nya höst och vinterkläder inte sitta helt fel. Måste bla. köpa en ny jacka till vintern och rejäla skor.

Godissugen!

Åh! Nu struntar jag i att jag har bestämt att jag ska vara nyttig. Min självdiciplin är för svag, godissuget för stort och ICA som ligger bara 200 meter bort är fortfarande öppet.
Nu sälnger jag på mej jackan och upp på cykeln och beger mej till ICA och köper en påse med onyttigheter.



GE MEJ!


Allergisk mot datorn och tv:n?!

Jag måste verkligen ha nån form av allergi mot datorn och tv:n. Varje gång jag sätter mej framför nån av skärmarna så börjar mina ögon och näsa rinna. Så fort jag går ifran ett tag så slutar det. Precis så är det ikväll också. Sitter med datorn i knät och nu snorar jag som bara den och torkar ögonen med jämna mellanrum. Var inte ett dugg snorig innan... Det blir allra värst om jag sitter framför gamla tvapparater eller datorer. Kan det ha nåt med strålningen att göra? Att jag inte tål den? Förmodligen så kommer det ju mer strålning från de gamla sakerna än från de nya. Nån som lider av samma problem som mej?

Ibland lever jag upp till min hårfärg

I lördags var jag och Andreas på fest i Alfta tillsammans med lite folk från hans hokeylag. Vi hade en riktigt trevlig kväll :)
I alla fall så levde jag verkligen upp till min hårfärg under kvällen...
Jag och Sussi satt i soffan och pratade samtidigt som en reklam med Felix Herngren dök upp på tv:n. Sussi säger nåt om Dan Bäckman, att hon tycker att han är rolig. Plötsligt utbrister jag: "Men du... Jag har jättesvårt att se skilnad på Felix Herngren och Dan Bäckman!" Sussi kollar på mej konstigt och säger lite försiktigt: "Ja fast... det är ju samma person." Då trillade poletten ner för Noomi och jag säger: "Oj, just ja!" Iblan tänker jag inte längre än vad näsan räcker :P



Ni får ursäkta för dålig uppdatering. Men jag jobbar en hel del just nu, 8 dagar i rad :/ Varav en av dagar jobbar jag 15 timmar i streck. Nästa gång jag är ledig är på fredag.
Nu ska jag slita mej från datorn och alla bloggar. Om lite drygt en timme måste jag åka till jobbet, så dags att hoppa in i duschen.


Grattis Vilma!



Hipp, hipp, hurra!!!
Idag fyller Andreas lillasyster Vilma 13 år.
Grattis, grattis!

Regn, regn, regn

Jaha, då var det slut på det fina och soliga vädret. Idag är det andra dagen det regnar. Fast det gör mej inte så mycket, inte idag i alla fall. Jag har vart inne större delen av dagen och städat lägenheten. Kan ju inte direkt skryta om att vårat filter i köksfläkten var rent, diskvattnet blev alldeles brunsvart när jag la i det. Men nu är det ret och fräscht igen!
Jag gjorde en paus i städningen på eftermiddan och åkte ner på stan och inhandlade en väska, rakgel och en foundation. Kilade också in en sväng på Crispin och provade ett par vita Converse, vill verkligen ha dom!
 
Väskan



Onsdagkvällar är mina tv-kvällar. Sjukhuset, Top Model (final ikväll), Idol, Oskyldigt dömd och Efterlyst. Det värsta är att jag måste sitta och zappa en del mellan 3:an och 4:an eftersom några av programen går samtidgt, men så är det. Ikväll börjar också en ny dokumentärserie på 3:an, Generation Fett. Får se om det är nåt som är intresant att kolla på.


RSS 2.0