Vardagslyx

Det var ju himla mysigt med Errth Hour måste jag säga :) Jag och Andreas hade massvis med ljus tända och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag tycker att man borde ha Earth Hour flera gånger om år.

Så här mysigt hade vi :)



Idag har jag och Andreas lyxat till det trots att det bara är måndag. Men eftersom jag jobbade hela helgen så får man ha helg på en vardag. Lite vardagslyx är ju aldrig fel :)
Vi har ätit fläskfilé, ugnsstekta rotfrukter, grillad halloumiost, coleslawsallad och till det ett glas rött. Hur gott som helst!
När jag fick smaken av rödvin i munnen kände jag vekligen för att festa och gå ut på krogen. Men det får vänta fram til påsk när jag är ledig. Och nästa gång efter det blir väl första helgen i maj när vi ska ut och åka med Cinderella.

Servetterna har jag vikt till näckroser alldeles själv (stolt :P)




För nån dag sedan åkte vi till den nya affären som har öppnat här i Bollnäs, Karlssons som ligger vid Dollarstore. Rätt rolig affär med mycket bra saker. Vi handlade nya fönsterlampor till vardagsrummet, ett vinställ och en ljusdekoration till soffbordet.







Idag har jag också fyndat lite på rean på Team Sportia. Träningsbyxor och jacka från Craft för bara 600:- och en t-shirt från Craft för bara 100:- Så nu har jag kläder för all typ av träning. Det fattas bara ett linne att ha när det är varmt på sommaren och ett par nya skor när plånboken tillåter.





Det blev ett inlägg med mycket bilder för ovanlighetens skull. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mej så att jag är pigg, fräsch och kry imorgon när jag ska jobba.

Earth Hour

Ikväll ska förhoppningvis de flesta människor och världen släcka en timme mellan 20.30 och 21.30 för att spara massvis med egergi och rädda miljön lite, en såkallad Earth Hour. Jag och Andreas gör ju såklart inga undantag, så prick 20.30 kommer det att vara bäcksvart på Hamrevägen 22C. Det enda ljus som kommer synas är vår mysbelysning från de levand ljusen :) Men den stora frågan är ju vad ska man göra i en hel timme utan el? För min och Andreas del blir det nog att vi bara sitter och myser och pratar med varandra. Äntligen kan man få en chans att prata utan att någon av oss säger "Tyst, jag vill höra vad dom säger på Tv:n..." för att senare om 15 minuter säga "Vad var det du ville tidigare?"


Inatt ställer vi ju även om klockan till sommartid vilket betyder att jag måste upp och jobba en timme tidigare än vanligt imorgon. Redan klockan 06.00 ska jag sitta i personalrummet ombytt och klart på Enrisets Servicehus i Söderhamn. Och det betyder att jag måste kliva upp 04.00! (gammal tid) Men det är ju bara imorgon det kommer vara tungt sen vänjer man ju sej så egentligen ska jag inte klaga så mycket :P


Nej, nu börjar den mörka timmen närma sej. Så nu ska jag börja leta fram lite levande ljus.

Återkommer imorgon.


Ingen våffla på våffeldagen

Igår var det våffeldagen, men trotts detta så åt jag inte ens nåt som var i närheten av en våffla :/ Jag får ta igen det en annan gång.
Dagen började med frukost och lite pysslande här hemma. Sen åkte jag ner till Salong Donna på stan för att möta upp Sussi och luncha tillsammans med henne. Vi åt en varsin sallad på Roy's och sen följde jag henne tillbaka till salongen för att beställa tid för klippning och färgning. Så den 16:e april kl 09.00 får mitt hår ett litet lyft igen :)


När jag kom hem fortsatte jag med att tvätta, diska, damma, dammsuga och sortare lite papper. Sen tog jag bilen och åkte iväg till Dollar Store och köpte nya kuddar till soffan, likadana som vi har haft där innan men dom här var vita med gröna blad istället för svarta. Tänkte att det kunde vara lite roligt att byta nu när det börjar närma sej vår och sen sommar och lägga dit dom svarta när hösten och vintern närmar sej igen. Och jag hittade även äggkoppar, äntligen! Jag har vart ute efter äggkoppar hur länge som helst nu och inte hitta några, men dom här blev jag faktiskt nöjd med.


Kuddarna





Äggkopp



Idag ska jag åka och jobba, 14.00-21.30. Så jag började dagen med en ganska rejäl frukost (rejäl för mej med tanke på att jag inte är någon frukost människa.) eftersom jag inte hinner få i mej nån lunch innan jag ska åka.  Varm choklad, smörgås med prickig korv och turkisk youghurt med nötter, russin och flytande honung, väldigt mättande och ganska nyttigt tror jag :P



Nu ska jag stänga av den här burken så att jag får lite gjort innan jag ska åka till jobbet. Har man en gång knäppt på datorn blir man lätt sittande längre än vad man hade räknat med. Man hittar alltid nån ny sida, nån ny blogg eller nåt annat att roligt att kika runt på.

Återkommer inom kort... (förhoppningsvis :P)

Utmattad, men nöjd

Äntligen! Nu är min grabb hemma från en helg i Hassela :) Så nu kan jag somna tryggt på kvällarna när jag får ligga på hans arm.


Kom hem från gymmet för nån timme sen. Körde ett intensivt och riktigt skönt gympass tillsammans med Andreas. I hela 45 minuter tränade jag kondition! (brukar ge upp efter en kvart annars) Jag som annars hatar konditionsträning eftersom jag alltid får håll, men idag gick det riktigt bra. Jag läste en tidning samtidigt och det fick tiden att gå riktigt fort och jag fick ingen håll alls. När vi gick från gymmet så rann svetten från varje del på min kropp, vilken skön känsla :)
Kom hem och säckade ihop i soffan, utmattad men nöjd med dagens träning.




Igår fick vi tillbaka våran bil från Saab. Vi har ju haft den inne för lagning sen krocken. Men vad är det vi ser? Jo, den är fortfarande bucklig! Hur kan den fortfarande vara bucklig när v har haft den inne för att dom ska laga det?! Snacka om att man kan bli less. Andreas åkte raka vägen till Saab för att visa dom deras så kallade lagning. Dom bad om ursäkt och sa att vi fick lämna in den igen så skulle dom rätta till det. Det är lätt för dom att säga, men vi är beroende av bilen, i alla fall jag med tanke på mitt jobb. Vi har ju haft hyrbil nu, men det är inte direkt billigt. Det påpekade Andreas och eftersom det är deras misstag så ska dom låna ut bil till oss utan exta kostnad. Fattas bara... Hoppas att dom är kompetanta nog att göra ett riktigt jobb den här gången. Visst är det roligt med bil ibland?


Imorgon har jag en ledig dag. Undra just vad man ska hitta på då? Kanske höra med Sussi om hon vill luncha... Jag ska i alla fall kontakta henne angående klippning och färgning av mitt hår. Luggen är på tok för lång och utväxten visar sej mer och mer. Men längden på håret är jag försiktig med, vill ju ha ganska långt hår till sommaren.
Annars ska jag inte göra nåt speciellt imorgon. Hoppas på finväder så att man kan ta en promenad.


Nu protesterar mina ögon mot att vara vaken längre. Jag får nog lyda dom och gå och lägga mej.

Saknar Han

Nu börjar det blir lite smått jobbigt att Andreas är borta. I och för sej så har jag mest jobbat, men det är så här på kvällen när jag ska lägga mej som jag verkligen börjar sakna honom. Men imorgoneftermiddag kommer han äntligen hem :)
Hoppas att han har haft det bra i Hassela med hockeygrabbarna!

Min karl :)


Nu måste jag verkligen krypa til kojs, har dragit ut på det alldeles för länge nu. Om lite drygt 4 timmar ringer min väckarklocka och det är dags att jobba igen, uscha!

Plugga matte B

Har kommit hem från ett grymt skönt gympass för nån timme sen. I hela 2 timmar pumpade jag och Andreas musklerna, har nog aldrig varit så svettig tror ja. Men skönt var de :) Imorgon kommer det att kännas, men det är ju så det ska vara. Måste dit snart igen så att inte känslan försvinner. Fast nu åker Andreas till Hassela imorgon och blir borta till på söndag så då har jag ingen att träna med. För det där med att träna ensam gillar jag absolut inte. Vill ha nån i närheten som man känner.


Jag har funderat mer och mer på framtiden de senaste dagarna. Vad man vill göra, vart man vill bo och vad man vill utbilda sej till. Till hösten ska jag i alla fall plugga upp matte B, hur svårt jag än tycker att det är. (Jag är inget mattesnille direkt.) Det är bra att ha det gjort när man sen ska söka in till nån skola för de flesta utbildningar kräver ju att man har matte B.
På tal om utbildningar så är jag väldigt osäker på vad jag skulle vilja utbilda mej till. Jag vet att jag inte vill sitta på nåt kontor med en massa papper framför mej och en telefonlur i örat utan jag vill ha ett jobb där jag träffar människor. Men det finns ju tusen jobb där man träffar människor eller jobbar med människor. Jag får ta mej en funderare och kolla på olika utbildningar och se vad jag fastnar för.  


Imorgonbitti har jag beställt väckning av mamma kl 9 så att jag kravlar mej upp och hinner göra lite innan hon kommer. Förhoppningsvis blir det en promenad efter frukosrt igen. Sen ska mamma och jag göra stan och äta lunch på Mobackes. Mysigt :)


Nu ska jag hoppa in
i duschen och sen mysa i soffan till det är dags att lägga sej. Det är sista natten jag får sova med Andreas nu sen får jag sova själv i 3 nätter. Är nämligen gräsänka i helgen när Andreas åker till Hassela med hockeylaget. Usch, inge vidare för en sån mörkrädd människa som mej och så sover jag myyycket bättre när han ligger i samma säng, blir som nån slags trygghet. Meeen, jag ska väl klara av det? Det är ju inte första gången vi sover enasma :P

Duschen var det ja... jag luktar nog inte hallontårta direkt.

Alfred läser skvaller

Måste bara visa er en bild jag tog på Alfred när jag var i Gävle och passade smågrabbarna när Rebecka var sjuk.
Han lånade min skvallertidning och hamnade på denna sida som tydligen var väldigt intressant ;P




Nu ska jag börja förberede mej för gymmet. När Andreas kommer hem ska vi köra ett hårt gympass. Hela kroppen ska jag gå igenom.

Äntligen

Imorse gjorde jag det! Äntligen klev jag upp kl 9, åt frukost och sen gick ut på en promenad. Jag måste göra det till en vana när jag har ledig dagar. Vad är det för idé att ligga och halvsova ända fram till halv 12 egentligen?

Ledigheten fortsätter...
Det känns konstigt att inte ha jobbat sen i torsdags! Jag har inget jobb inplannerat imorgon heller så om jag är ledig då kommer mamma hit och hälsar på mej. Saknar min älskade mamma! Ha en riktig mor-och-dotter-dag :) Men på fredag kör jag igång med jobb igen, startar tufft med ett 14 timmars pass. 
Jag har i alla fall hunnit med att göra en del saker under mina lediga dagar. Fjällen, ridtur med Vilma, shoppingdag med Sofia, hälsat på Sussi och en massa kvalitétstid med Andreas :) Och förhoppnngsvis mer kvalitétstid imorgon tillsammans med mamma.
Här är det jag hittade när jag och Sofia var till Gävle:

   
     


Lite bilder från Vilmas och min ridtur i söndags:

Jag och "min" häst Lelle


Vilma och Jag





Nu ska jag äta lunch, lite rester sen igår. Pannkakor med sylt och grädde, mumsigt :)

Tankeställare

Idag har jag haft kurs med jobbet och där fick vi ett papper med en väldigt tänkvärd och fin dikt. Det tårades i ögonen på mej när jag läste den.
Så här kommer en tankeställare till alla som jobbar inom äldreomsorgen...

Vad ser ni systrar?

 

Vad ser ni systrar, vad ser ni säg?

Tänker ni inom er, när ni tittar på mig:

"En knarrig gammal gumma, inte särskilt kvick,

 osäker om vanor, med frånvarande blick,

som spiller ut maten och inte ger svar,

när ni muttrar om henne som aldrig blir klar."

Som inte ser ut att märka vad ni gör

Och ständigt tappar käppen och inte ser sig för.

Som viljelöst låter er göra hur ni vill

Med matning och tvättning och allt som hör till.

Är det så ni tänker när ni ser mig, säg.

 

Öppna ögonen, syster, titta närmare på mig.

Jag ska tala om vem jag är, som sitter här så still,

Som gör vad ni ber mig och som äter när ni vill.

Jag är ett tioårsbarn med en far och n mor,

Som älskar mig och min syster och min bror.

En sextonårsflicka, smäcker och grann

Med drömmar att snart få möta en man.

En brud, nästan tjugo - mitt hjärta slår volt

Vid minnen av löften jag givit och håll't.

Vid tjugofem - nu har jag egna små

Som behöver mig i hemmets trygga vrå.

 

En kvinna på trettio, mina barn växer fort

Och hjälper varandra i smått och i stort.

Vid fyrtio är de vuxna och alla flyger ut

Men maken är kvar, och glädjen är ej slut.

Vid femtio kommer barnbarnen och fyller upp vår dag.

Åter har vi småttingar, min älskade och jag.

Mörka dagar faller över mig, min make är död.

Jag går emot en framtid i ensamhet och nöd.

De mina har nog att ordna med sitt

Men minnen av åren och kärleken är mitt.

Naturen är grym. När man är gammal och krokig

Får den en att verka en aning tokig.

Nu är jag en gammal kvinna, som sett krafterna

Tyna och försvinna.

Men inuti denna gamla kropp

Bor ännu en ung flicka.

Då och då uppfylls mitt medfarna hjärta.

 

Jag minns med glädje,

Jag minns med smärta

Och lever om livet på nytt.

Jag tänker på åren, de alltför få som har flytt

Och jag accepterar kalla fakta, att inget kan bestå.

Om ni öppnar era ögon systrar så ser ni ej,

Bara en knarrig gammal gumma.

Kom närmare, se MIG.




På en geriatrisk avdelning på ett sjukhus i Skottland fanns en gammal dam som inte såg ut att intressera för omgivningen utan bara satt och stirrade ut genom fönstret. När hon var död, fann man denna dikt bland hennes papper.


Otur med vädret

Igår var det Sälen som gällde för mej och Andreas. Närmare bestämt Tndådalen och Hundfjället. Vi hade en jättemysig dag, men tyvarr väldigt otur med vädret :( Dimma och låga moln nästan hela tiden. Ett tag kollade solen fram högst uppe på toppen på Hundfjället så då pasade vi på att knäppa kort. Snön var helt okej, lite opistat men man får inte var för petig heller :P





Så nu vill man bara fortsätta att åka skidor :)


Idag har jag vart i Arbrå och ridit tillsammans med Vilma, det känns i rumpan nu kan jag lova. Men kul var det och jag fick rida på Lelle som är så snäll så :)
Min ledighet fortsätter imorgon och det tackar man ju inte nej till. Fast ringer dom från jobbet så ställer jag ju såklart upp. Annars blir jag väl bara hemma och pysslar med lite saker. Hälsar förhoppningsvis på Sussi en sväng också. På kvällen ska jag köra stenårt på gymmet tillsammans med Andreas. Jag måste, måste, måste komma igång med träningen!

Nu ska jag stänga av den här burken och vi ska bege oss hem ifrån Arbrå.

Världens segaste

Jag måste vara världens segaste människa på mornarna. Imorse hade jag klockan ställd på 09.00 i hopp om att jag skulle kliva upp då. Men det gjorde jag ju såklart inte. Strax efter 10 masade jag mej upp, satte på mej morgonrock och gjorde frukost. Sedan dess har  jag suttit här i soffan och latat mej. Tänk om man vore mer morgonpigg och klev upp kl 9, åt frukost, tog en promenad och sen gjorde nåt vettigt av dagen istället för att bara sitta inne och glo in i dumburken (tv:n).


Igår gick jag på stan med Malin och hennes mamma. Jag köpte äntligen en ny parfym som jag kände var "min". Kylie Minogue's Showtime :) Och till min förtjusning så fick jag också ett sms där det stog att jag kunde hämta ut mitt paket från Eleven.se. Gick himla fort för dom att skicka det, beställde i söndagskväll och igår låg det här på posten.




Ne, hörrni... nu måste jag verkligen ta tag i mej själv och göra nåt!

Eleven.se

Har nyss sutti och klickat hem lite smått och gott från http://eleven.se/ Vilken himla rolg sida måste jag säga! Fanns mycket bra och roliga saker. Hittade en länkt till den sidan på blondinbellas blogg (precis som de flesta andra läser jag också hennes blogg).
Här är det jag bestämde mej för att köpa:

Hårinpackning som får håret att växa mer


Bodybutter


Kroppsvatten


Läppbalsam

Fanns massvis med andra saker jag hade velat ha också, men nån måtta får det ju vara.


Idag har min älskade syster Rebecka varit här en snabbis och hälsat på. Hon har varit hos mamm och pappa i Edsbyn i helgen för att ta igen sej och få vila lite. Hon är nämligen mamma till två små pojkar och samtidigt höggravid och det kan nog vara rätt tufft ibland. Snart kommer det ett till litet liv in i deras familj och det ser vi alla fram emot :) Jag skulle tycka att det var roligt om det blev en flicka, men huvudsaken är att barnet är friskt.



Nu är jag ÄNTLIGEN ledig i några dagar. Om dom inte ringer från jobbet vill säga... Men även om dom ringer imorgon så ska jag vara ledig. Ska jag luncha med Sussi och sen på eftermiddan när Andreas kommer från jobbet ska han och jag träna på gymmet. Har kommit av mej med träningen sen jag hade magsjuka. Jag som kände att jag verkligen trivdes med träningen och tyckte att det var kul, nu känns det som att börjar om på ruta 1 igen :/ Men men, det är bara att bita ihop och komma igen.

Vårdeppig

Usch, jag mår piss just nu! Var hos tandläkaren idag och drog ut en till visdomstand. Den här satt i nederkäken vilket betyder att dom sitter mycket hårdare och är större. I nästan en halvtimme höll tanläkaren på att bända, vrida och dra i min tand. Trotts att jag var totalt bedövad så kände jag lite i alla fall. Och nu när bedövningen har släppt så gör det så jälka ont!!! Tog nyss en Ibumetin mot värken i hopp om att det ska släppa lite, och då är jag inte direkt den som tar en tablett i första taget. Eftersom jag inte har ätit nåt sen kl 12 på jobbet så börjar in mage kurra och ropa efter mat. Och man ska ju inte äta nåt med så mycket tuggmotstånd de första timmarna efteråt så får det bli soppa och en mjuk baguette till kvällmat för mej.



Känns inte som att jag har så mycket mer att dela med mej av. Händer inget speciellt eller spännande i mitt liv för tillfället. Har inte heller några kloka eller roliga tankar att dela med mej av, sorry... Har tappat suget lite för bloggen just nu. Sen börjar det närma sej vår för min del och det betyder en mer känslig, ledsen och irriterad Noomi. Brukar bli rätt deppig av mej när våren börjar närma sej. Jag skulle verkligen vilja vara lite ledig nu så att jag kan njuta lite av livets goda stunder. Träffa mina nära och kära, både min egen familj men självklart Andreas familj också. Saknar kvällarna i Runemo när hela familjen Skäryd/Rindeborn + jag satt runt matbordet och pratade om allt mellan himmel och jord, skrattade och hade trevligt och roligt tillsammans. Men i sommar ska jag ha hela 4 vekors semester och då ska jag verkligen Njuta!



Soppa var det ja...

Jobb, jobb och åter jobb!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här. Men jag har knappt vart hemma nåt heller. Enda förklaringen är: jobb, jobb, jobb och åter jobb! Idag är den enda lediga dan den här veckan, sen kör jag på igen med dubbla turer, långa dagar och helger.


Idag ska jag försöka fixa lite här hemma och sen ikväll kanske åka till backen i Edsbyn och åka skidor. Förra veckan när vi var och åkte så tänkte man ju "varför har jag inte gjort det här på 5 år?!" Det var så himla kul! :) Andreas och jag fick sån mersmak att vi åkte och köpte en varsin utrustning på torsdan på vinterrean. Så helgen den 14:e ska jag och Andreas åka med hans jobb på fjällenresa till Sälen och svischa ner för backen :) Längtar!!



Nej, nu måste jag masa mej ur soffan och göra nåt av den här dagen... Kommer ett bättre inlägg en anna dag, lovar!


RSS 2.0