Tandtrubbel

Åter igen har jag tandvärk. Fruktansvärt trist! Två visdomständer gör ont och sen så har en lagning släpt i en kindtand. Måste ringa tandläkaren imorgon och beställa tid. Den här gången får dom farktiskt dra ut båda visdomständerna. Tänker inte åka fram och tillbaka till tandläkaren för att dom krånglar och aldrig blir bra. Och har dom nån invändning mot det så ska jag göra klart för dom att det är min mun, mina tänder och jag som bestämmer! Idag gjorde det så ont att jag knappt kunde åta lunch på jobbet så nu är jag vrålhungrig. Hoppas att jag kan få en tid snabbt hos tandläkaren så att man slipper den här jobbiga tandvärken.


Har ju nämnt tidigare att vi ska köpa ny bil. Och det är inte lätt att hitta bil kan jag lova, en riktigt jungel. Jag tror i alla fall att jag har hittat bilen som jag skulle vilja köpa. En superfin Volvo v40 2,0t sport edition. Den har liksom det lilla extra och kan vi pruta ner den typ 5000 så blir det rätt bra pris på den också :) Men först och främst måste vi laga våran bil sen krocken och det kan ju ta sin lilla tid och sen måste vi sälja den inna vi kan köpa en ny. Då kan det ju mycket väl vara så att den som vi har fastnat för redan är såld. Konstigt vore det annars med tanke på att det var så fräsch. Men det kommer ju ut nya bilar varje dag på internet.


Imorgon ska jag till Sussi på Salong Donna och få håret fixat. Klipp och färg :) Ska blir så skönt eftersom och snart blir tokig på min långa lugg. Men resten av håret ska hon inte få klippa så mycket utan nu vill jag spara ut det känner jag. Vill vara lite långhårig till sommaren så att man kan göra nåt med det och så att jag kan ha det lockigt igen. För er som inte vet så är jag rätt så självlockig men plattar alltid ut det nuflrtiden eftersom det är för kort att ha lockigt.
Efter att hon har klippt och färgat mej så ska vi luncha tillsammans och sen på kvällen blir det gymmet. Har inte vart och tränat på en vecka nu eftersom det har kommit en massa tjaffs emellan, men imorgon ska jag träna så att svetten sprutar, minst en kvart ska jag stå på trampmaskinen.

Tråkdag

Den här dagen har inte vart nå vidare spännande eller händelserik. Höjdpunkten var väl när jag var och solade med Sofia. Annars har jag bara vart hemma och gjort inget förutom det vardagliga som att tvätta, dammsuga, diska och laga mat. Andreas har jag inte sett ett dugg idag typ, kommer inte träffa honom förrens imorgon på eftermiddan. Han är Hofors och spelar match. Hoppas att dom vinner!!


Jag vill att det ska bli sommar nu, eller åtminstonde vår. Typ april eller maj, men helst sommar :) Dagarna känns så mycket lättare när det är sommar. Kunna cykla ner på stan och sätta sej på en uteservering och äta mjukglass. Eller åka til Orbaden med kompisar och ligga där till framåt 4 på eftermiddan. Ha grillkvällar och sitta ute till mitt i natten med en filt och prata, skratta, dricka (helst en myggfri kväll). Kunna klä på sej bara ett linne, shorts, joggingskor och gå ut på en rask promenad i solskenet. Snälla, ge mej sommar nu! Tål inte det här vädret längre. Höjdpunkten skulle vara om vi verkligen kommer iväg på en utlandsresa till sommaren. Hoppas, hoppas, hoppas!

Stående solarium

Nu har jag testat nåt nytt, nämligen ett stående solarium. Rätt bra uppfinning faktiskt! Man slipper ju den lilla, fula, runda, vita fläcken i rumpan som man får om man solar i ett vanligt och så kan man hålla upp armarna i ett stående så att man slipper bli vit under dom :) Men det var rätt dyrt att sola i det så det är nog inget jag gör vaje gång.
När jag kom hem från solariet så skulle jag som vanligt parkera på vår parkering. Problemet är ju att det har snöat och parkeringen ligger i en liten uppförsbacke.  Tror ni att jag tog mej upp? Nix. Det var halt underlag och nysnö över det. Fick åka ett varv runt området för att sedan med fart försöka komma upp och efter många om och men så gjorde jag det. Men det resultarade i en MYCKET och RIKTIGT arg Noomi. Inte nog med det så ramlade jag på väg till lägenheten. SUCK! Stormade in i lägenheten och tänkte ringa Bollnäs Bostäder och säga att dom faktiskt får pallra sej hit och ploga!! (För er som inte vet så är dom rätt kass på att göra det) Men klockan var ju efter 16 och jag hittade inget journummer. Så där slapp människan som har jour en utskällning i telefonen. Men är det inte plogat imorgon när jag kommer hem från jobbet så blir jag inte nådig. Det ska väl inte vara meningen att man måste ha påputtning för att kunna parkera varje gång man använt bilen. Vilka problem jag har va? :P Haha!

Varför får man håll?

Satt tidigare och funderade på om jag kanske skulle gå ut på en promead. Men kände att mensvärken var på ingång och så kollade jag ut genom fönstret och tänkte "hmm, tror inte de va." Snön vräker ner och det blåser en hel del. Det var mer lockande att sitta hemma i soffan :P
Men jag har i alla fall gjort lite nytta här hemma och så rörde jag ju på mej igår på gymmet. Shit, vad skönt det är att komma hem från ett gympass och känna att man har tagit i riktigt och svettats riktigt. Igår stog jag på trampmaskinen i 10 minuter, låter inte så länge, men det är jobbigt! Svetten rann på ryggen och i ansiktet. Jag flåsade i takt till musiken i hörlurarna samtidigt som jag tänkte "in genom nästan och ut genom munnen, in genom näsan oc ut genom munnen..." Altså om man andas in genom näsan och ut genom munnen så slipper man det obehagliga hållet som har så lätt att få. Är det nån som vet vad håll beror på? Är det för att man har dålig kondis eller?


Inatt har jag sovit väldigt dåligt. Andreas är förkyld och snarkar mer än vanligt eftersom han är täppt i näsan. Jag drömde bla att jag var med i kriget i Israel och hörde hur dom bombade och sköt överallt. Hörde även hur en pansarvagn körde frörbi och sen vakande jag av att Andreas låg percis bakom mej och drog tuuunga stockar. Det var förmodligen hans snarkningar som lät som en pansarvagn i min dröm, haha :P Men det vara bara en av säkert 8 gånger jag vaknade inatt. Så imorse när Andreas gav mej en hejdåpuss innan han åkte till jobbet så sa jag nåt i stil med att det skulle bli skönt att sova ensam när han hade åkt. Snäll flickvän jag är va? ;P Men jag tror att han förstog vad jag menade.



Sofia kommer snart förbi för vi ska gå ner till solariet. Sen ska jag förbi ICA och köpa lite ingredienser till maten ikväll. Det blir bandpasta med svamp och baconsås, mmm vad smarrigt!


Oväntad utgång

Nu  har ännu en helg sprungit förbi. Jag har hunnit med både umgänge och jobb. I lördags hade vi tjejkväll hemma hos mej. Jag, Sofia, Frida, Malin och Johanna :) Vi åt ost och kex och drack lite vin, mysigt. Plötsligt kom vi på att vi skulle gå på krogen lite hastigt och lustigt. Och så blev det, kl 23 åkte vi ner till Tranan och skakade rumporna :P Tyvärr känns det som att man börjar "växa ifrån" Tranan, många som är mycket yngre där. Men rätt kul var det ändå, kul att få träffa kompisarna. Igår låg jag i sängen ända till det var dags att åka till jobbet. Vad så fruktansvärt trött! Fast det kanske inte var så konstigt med tanke på att jag la mej inte tidigare än halv 4 på morgonen.

Frida


Malin


Johanna & Malin


Josse & Jag



Nu har jag en rätt tuff vecka framför mej. Är ledig idag och imorgon. Men sen jobbar jag 6 dagar i rad, långa dagar och på fredag och söndag jobbar jag 14 timmar i streck. Så förmodligen blir jag inte så aktiv i bloggen under veckan.
Nu ska jag lägga en ansiktsmask och sen gå till solariet. Ikväll blir det ett gympass med Sussi. Rygg, axlar och kondition :) Så imorgon kommer träningsvärken som ett brev på posten.

Det löste sej bra

Jag trodde att vi skulle få hålla på att krångla fram och tillbaka med våran bil när det gällde lagning och försäkringar. Men allt har löst sej bra och smärtfritt :) Vi har visat den hos Saab och dom har knäppt kort på den och börjat beställa hem delar som måste bytas. Dom sa att det inte var nån fara med att köra runt i den och att den gick att besikta bara vi kunde öppna och stänga dörrarna och det går ju.
Så på tisdag ska vi göra 12 000 mil servicen och på onsdag ska den besiktas. Och den 9:e februari har vi tid för lagning hos Saab. Vet inte riktigt hur lång tid den kommer att ta, men vi har fått godkänt från försäkringsbolaget att ha hyrbil eftersom vi båda två behöver den till och från jobbet. Det enda vi behöver betala är en tredjedel av kilometerkostnaden. Känns skönt att man inte måste låna pappas bil, dels för att han behöver den själv och dels för att man kan inte vara säker på att den gamla bilden håller heller för jag orkar inte med nå mer bilkrångel nu :P
Efter våran bil har blivit servad, besiktad och lagad så ska vi sälja den och skaffa en billigare bil. Det är inga som helst fel på den som vi har nu. Men vi har rätt mycket lån på den och vill få ner det och sen ligger försäkringen på ganska mycket per år. Så om nån är sugen på att köpa en pedantskött Saab 9-3 Vector SportSedan -03 så är det bara att höra av sej :)

Nu har jag vart ledig i 3 dagar, tisdag, onsdag och torsdag. Sen börjar mina arbetsdagar fredag, lördag och söndag. Och som vanligt är det såklart fredagkväll :/ Men imorgonkväll är jag ledig så då blir det tjejkväll här hemma. Det är inte ofta man ses nu så det ska bli kul :)


Nej, nu ska jag göra lite nytta innan det är dags att åka till jobbet.


Julen är borta

Nu har jag städat bort julen i våran lägenhet. Kändes ganska skönt faktiskt. Så nu är det rent och fräsch överaltt förutom på toaletten och golven som jag ska ta tag i strax. Efter det ska jag ta en promenad till solariet för att sätta lite färg på kroppen. Kanske blir gymet ikväll också om jag får med mej nån, tycker inte om att träna ensam. Var där med Sussi sist och det gick skitbra! Hon lärde mej nya övningar och maskiner och sa till mej när jag gjorde fel :P Fortsätter jag så här så kommer kroppen att vara i trim till sommaren så att man vågar visa sej på stranden. Sen har vi problemet med sötsuget som jag har. Varje dag är jag sugen på nåt sött eller fett. Jag få bunkra upp med en massa frukt här hemma som jag kan lugna sötsuget med för frukt är ju typ lika gott som godis :)


Jag har vart riktigt usel
på uppdateringar på sistonde. Jag är ofta inne på bloggen och "kollar läget", men uppdaterar väldigt sällan. Har inget att skriva om känns det som. Inte för att jag hade mer att skriva om innan, men då hade jag kanske mer fantasi. Ni får ha överseende tills jag har fått tillbaka inspirationen.

Sommaren är efterlängtad

Nu när julen och nyåret är över så tycker jag att det kan bli sommar direkt. Jag längtar till sommar, värme, sol och semester. Visst tycker jag om vintern, men den är alldeles för lång. När alla högtider och sånt är över så vill jag ha värme igen. Den här sommaren ska jag göra till den bästa på länge, jag ska göra allt för att få en riktig semester, helst 4 veckor. Jag vill umgås med vänner, bada, ha grillkvällar, festa, resa runt lite i Sverige och bara njuta av sommaren.
Andreas och jag har även pratat om att kanske åka utomlads på försommaren eller mitt i sommaren. I så fall åker vi bara på en kort resa någonstans i Europa, typ Grekland eller Spanien. Är det någon som har nåt ställe att rekomendera kanske? :) 
Nu är sommaren efterlängtad och varmt välkommen från min sida!

 


Onsdag

Haha, visst är jag duktig på att uppdatera bloggen? Eller inte :P
Hur som helst så hade inte hänt så mycket sen sist i alla fall. Jag har mest jobbat eller bara varit hemma. Men i lördags efter mitt jobb så åkte jag, Andreas, Sussi och Niklas till Gävle och åt på restaurang, shoppade lite och gick på bio. Vi såg Australia, den var riktigt bra faktiskt! En mysig start på helgen :)


Igår, efter en del tjat från Andreas sida, drog han med mej på gymet. Men nu är jag glad att han gjorde det för idag känns det i musklerna att man har gjort nåt bra :P Jag måste verkligen börja träna! Nu känner jag mej inte alls nöjd med min kropp, jag påstår inte att jag är tjock för det har jag aldrig vart, men jag är helt enkelt inte nöjd med den. Först jag främst vill jag få en bättre hållning och bygga muskler. Sen ska min kondis bli betydligt bättre. Så nu ska träningen börja inför beach 2009 :P


Idag fick vi ett mindre roligt besked fron Saab verkstaden. Dom kan inte ta emot våran bil och laga den förrens om 5 veckor!! Det betyder att vi måste köra runt med en krockad bil i 5 veckor till, suck! Frågan är ju om vi ens får köra runt med den när den ser ut så där? Annars blir det knivigt om vi inte har nån bil. Jag är ju beroende av bil eftersom jag jobbar 3 mil bort och bussarna går inge bra på kvällar och helger. Förra året när det var krockad så fick vi låna pappas bil i över 2 månader, känns inte som om att man vill begära det av honom igen.
Får hålla tummarna för att det löser sej på bästa sätt!


Nu ska jag pallra mej upp ur soffan och sätta på mej täckdressen och ta en promenad.

Gott Nytt 2009!

Helt plötsligt så var det ett nytt år! Nytt år, nya möjligheter, som alla säger :) Men det är ju faktiskt så. Som jag har sagt ett antal gånger innan så bestog större delen av min nyårsafton av jobb, jobb och jobb. När jag kom hem från jobbet vi 23 tiden så vöntade god mat på mej som Mats och Andreas hade lagat, rådjursfilé, potatisgratäng och svampsås, hur gott som helst! Sen åkte jag, Andreas, Mats och Sofia till Sussi och Niklas på Ren och firade in det nya året. Blev där ända till stax före kl 2 på natten och jag skulle kliva upp kl 5 på morgonen. Knappt 3 timmar fick jag sova, men det är ju bara nyår en gång om året :P Så trotts att jag jobbade blev det en bra nyårsafton i alla fall :)
Våran kamera är borta, har förmodligen glömt den hos Sussi och Niklas så bilder från kvällen kommer vid nåt annat tillfälle.

RSS 2.0