Minilaptop

Nu sitter jag och surfar på min nya minilaptop som jag köpte idag :) Ville egentligen har en rosa men jag bestömde tillslut att kvalité får går före utseende. Gissa vem som var mest ivrig att öppna kartongen när vi kom hem? Det var inte jag kan jag tala om. Utan min lilla datanörd till sambo började nästan gensat riva upp den ur paketet men jag hejdade honom och sa att det faktiskt var min dator :P

Det blev en svart Asus 1000 H



Härlig helg

Fredag, lördag och söndag kunde nästan inte ha blivit bättre :) Har haft en himla härlig helg! Det började med shopping på fredan med Sofia i Gävle och jag hittade lite av det var ute efter. Vi mötte även upp Malin på hennes lunch, kul att träffa henne för det var ju ett tag sen. När jag kom hem så cyklade jag och Andreas ner till Akropolis och åt middag på uteserveringen i kvällssolen. Vi slog på stort och åt oxfilé, gud vad gott det var! Där satt vi i nån timme, åt och drack och pratade om allt mellan himmel och jord. Jättemysig kväll med min älskling :)





Visst ser det gott ut?



Igår ställde vi klockan så att vi inte skulle sova bort hela dagen. Klev upp och uträttade lite ärenden på stan och åkte sen till Orbaden tillsammans med Vilma. På väg upp för trapporna när vi skulle åka därifrån så kom jag på att jag aldrig smorde in mej med solskyddafaktor vilket jag kände av senare när det började hetta på axlar och bröst. Vi åkte sen till Arbrå och hem till Carolina och Tomas där vi grillade och gjorde oss iordning för kvällens festligheter. Efter lite stress och promenad över åkrar och diken så satt vi i Tomas båt på väg till Torön i Järvsö där Engmans Kapell skulle spela. Jag hade jätteroligt hela kvällen och vädret kunde inte vart bättre :) Fler båtturer måste göras med Carolina och Tomas.

Vid gula huset i Arbrå sitter svärmor och njutar av ett glas vin i eftermiddagssolen.




Uppradade på trappan. Jag, Carolina och Andreas.


Andreas på båten






Jag och Carolina


Micke och Erika


Tomas


När vi hade lagt till på Torön så dök en del kända ansikten upp.





Engmans Kapell



Idag vaknade vi hos Andreas familj i Arbrå. Solen sken så vi åt frukost ute och sen åkte vi till Orbaden och spenderade några timmar där. Denna gång smorde jag in mej, men ändå bränner det! Jag som aldrig brännde mej förr, kunde ligga i timmar i solen utan att bränna mej men solen blir ju starkare för varje år så. Vid 4 tiden gav vi oss och åkte hem. Jag och Andreas åkte raka vägen till lägenheten och rev resten av väggen och garderoberna i hallen sen var vi både hungriga och trötta, middag på Max och efter det har vi inte gjort många knop.

Vilma steker








Svärmor och svärfar









Nu är klockan alldeles för mycket, jag ska ju upp och jobba imorgon! Men innan det är läggdags måste jag ställa mej i duschen och spola kallvatten på mina axlar som bränner och svider som tusan. Godnatt!

Inte ett moln...

... så långt ögat kan nå! Vilket väder vi har idag, hur undertbart som helst. Och ännu bättre är det att jag är ledig och ska åka till Orbaden med Andreas och Vilma :) Ikväll åker vi båt till Torön i Järvsö och kollar på Engmans Kapell, det kommer bli en bra dag det här. Tänk vad lite sol kan få humöret på topp :)
Bilder på både lägenhet och från idag kommer imorgon. Nu har jag inte tid att sitta här längre.

Fullt upp!

Ja, det kan man verkligen säga att vi har nu. Varje dag har vart fylld av en massa saker som måste göras, telefonsamtal som måste ringas och självklart en hel del renovering. Mitt upp i allt så jobbar man också och det har inte jag tid med :P Inte just nu i alla fall. En sak till som jag verkligen inte har tid med det är att bli sjuk och det är precis vad jag på väg att bli. Så nu sitter jag här och äter en hel liter jordgubbar för att få i mej en massa c-vitamin i hopp om att förkylningssymptomen ska försvina.
Renoveringen går bra, vi har inte stött på nå större problem än så länge och hoppas att vi inte gör det heller. Om 17 dagar anländer köket och då vill vi ha det mesta av det andra klart så att vi sen kan njuta av vår semester och inte bara renovera hela tiden. Köket är nästan helt utrivet, i sovrummet är så gott som all tapet borta och garderoberna har vi börjat nagga lite på. Lilla toaletten är färdigmålad, vissa tak är färdigmålade och på väggen där vi ska ha fondvägg i vardagsrummet har vi rivit bort tapeten.

Jag har ju såklart knäppt en del bilder på det vi har gjort så jag tänkte visa er lite...

Andreas tar bort listerna i gästrummet


Måla, måla, måla...


Renovering kan även innebära en del småskador


Det dammar en del när man slipar spackel




Lillebror kom och hjälpte oss att riva köket




Stommarna är borta. Nu ska bara väggen bort.


Jag ångar på tapeten så att den går lättare att riva bort


Föredetta köket



Har inte tid att sitta här längre. Nu ska jag trotsa förkylningen och bege mej ner till lägenheten med Andreas och riva tapet, inge kul men ett nyttigt ont.
På återseende!



Uppdatering

Äntligen en uppdatering! 
Mycket har hänt sen sist jag skrev. Vi är nu nöjda ägare till lägenheten på Apoteksgatan 10 :) I tisdags åkte vi till IKEA i Gävle och beställde kök som kommer till oss om en månad. Innan dess ska vi försöka hinna med att göra klart det mesta av renoveringen. Köket blev i alla fall jättefint, vi fick se hur det skulle se ut i en 3D bild på datorn. Idag ska vi köpa målarfärg och eventuellt börja måla i helgen och sen fortsätter vi med tepeter och golv. Jag var till lägenheten för nån dag sen och tg lite bilder som jag tänkte visa er.

Badrummet.
Det enda rum som vi inte ska göra nåt åt. Bara sälja badkaret och sätta dit duschväggar.


Vardagsrummet.
Här ska vi lägga nytt golv och måla väven på väggarna och sätta fondtapet.


Vardagsrummet


Balkonen
Här ska vi eventuellt lägga trall.


Sovrummet
Nytt golv, måla väggarna och sätta fondtapet.


Matrummet.
Nytt golv och nya tepeter. På den här väggen ska vi kanske sätta nåt fint väggord.


Köket.
Den här väggen ska rivas så att matrum och kök blir ett och samma rum.


Annan del av köket.


Hallen
Nytt golv och måla väven.


Gästtoaletten
Måla väggarna.


Gästrummet
Lägga nytt golv och måla väggarna.


Som ni ser så kommer vi ha en hel del att göra framöver :P Så som det ser ut just nu så är den verkligen inte fin men när det blir klart kommer det att bli så bra!


Tänkte också visa er en bild på våran ny bil som vi har köpt efter att vi fick den andra såld. Vi gick även 12 000 kr plus när bliköpet var klart och det var bra eftersom vi måste sätta dragkrok på bilen och eventuellt göra en rekonditionering invändigt.


Nu ska jag och Andreas åka till Rusta och köpa en del saker som vi ska åka och lämna i lägenheten. Sen hem och laga köttfärssås med spaghetti. Ikväll blir det förmodligen vinkväll och mys med Sussi för min del :)
Det blev ett inlägg med mycket bilder. Fast det är väl roligare att se än bara en massa text :) Jag ska försöka bättra mej på bloggfronten. Förmodligen blir det säkert mer uppdatering från min sida när vi börjar med renoveringen för då får jag ju lite ett berätta.

Hej så länge!

RSS 2.0