Recept på Ekorrbon

Fy, vilket tråkigt och dåligt gympass det vart idag. Jag var inte nå inspirerad till styrketräning. När jag sprang på löparbandet fick jag håll på en gång så då sänkte jag farten och tänkte gå i rask takt men då protesterade benhinnorna :/ Hoppas på bättre tag nästa gång.
Här kommer receptet på Ekorrborna som jag utlovade igår kväll:
30st.

Ingredienser:
200 gr rumsvarmt smör
5 dl mjöl
6 msk socker

Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
4 msk mjöl
4 msk grädde

Tillbehör:
30 folieformar
Gör så här:
Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg, låt den vila kallt.

Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull, låt koka i 5 minuter.

Dela degen i 30 bitar och tryck ut bitarna i folieformar. Fördela kola fyllningen på kakorna.
Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter.
Just nu har jag en ta-hand-om-mig-själv-stund. Har noppat ögonbrynen och sitter nu med ansiktsmask som ska vara återfuktande och mjukgörande. Luktar jordgubbe, mmm :) Sen blir det duschen och skrubba kroppen från en massa döda hudceller.
Inatt ska jag jobba, det var längesen jag jobbade natten nu men det är väl sig likt tror jag. Jag tycker att det är skönt att jobba natten ibland för då får man lite vila från det intensiva arbetet med de boende utan man ska bara se till att dom sover och har det bra. Inte en massa tvättningar, städ, duschar, köra tunga lyftar hit och dit. På natten är det oftast lugnare. Fast sen finns det ju såklart med jämna mellanrum nätter som är hemska där man springer benen av sig och det larmar hela tiden. Men såklart gillar jag ju att jobba dagtid också så att man hänger med på vad som händer på arbetsplasten.
Nu är det nog dags att hoppa in i duschen och skölja bort den här ansiktsmasken som börjar stelna i ansiktet.

Resväska sökes...

Igår hade jag och Andreas en bakdag. Vi gjorde kanelbullar och ekorrbon. Dom vart inte speciellt vackra men väldigt goda :) Kan vara skönt att ha fikabröd i frysen så att man har att ta fram om det kommer nån. Sen har man ju också nåt att smaska på när man själv blir sugen ;)

Många har undrat vad ekorrbon är för nåt egentligen. Bilden ovan är sådana och jag tänkte lägga in ett recept här senare ikväll.
Jag har ett litet problem som jag måste lösa innan vi åker till Tunisien. Jag har nämligen ingen resväska att ta med. Den jag hade med mig till Riga gjorde sin sista resa då eftersom den gick sönder i tyget. Den här gången är jag ute efter en i hårdplast på fyra hjul helst. Var runt på olika affärer här i Bollnäs idag och letade men hittade ingen vidare förutom på Karlsson men då kostade den 700 kr. Fast sen var den ju iofs perfekt också och kanske det man måste räkna med att få betala för en stor resväska. Kanske ska ta mig en funderare på den ändå, fast inte för länge eftersom det bara fanns en kvar.
Ungefär en sån här vill jag ha fast kanske lite roligare färg.
Nu håller vi på att tvätta och äta mat sen ska vi bära iväg till gymmet och träna. Men min rygg känns inte helt hundra, fast det är ju inget nytt :/ Den här gången ska den inte få stoppa min träning i alla fall. Hade tänkt att köra just rygg på gymmet idag men får kankske skippa det och ta mage och ben istället.
Hej på ett tag!

Utomhusbio

Idag köpte jag skorna på Åhléns. Dom är så fina och sköna! :) Förhoppningsvis ganska varma också så att man kan ha dom långt in på hösten. Har även beställt kläder från H&M idag till hösten. Det tråkiga med att beställa kläder därifrån är att vissa saker får man vänta i en evighet på. En del saker kommer inte förrens i början av november :/

Precis idag är det bara 2 veckor kvar tills vi åker till Tunisien!! :) Jag längtar som bara den. Hoppas att vi får riktigt varmt (men ändå så att man orkar vara utomhus) och fiiint väder för jag vill bada, sola och slappa.
Vårt hotell.
Ikväll ska jag på Utomhusbio vid Scandic med brudarna. Picknick med lite vin och film utomhus kan ju bli riktigt mysigt :) Sen kanske vi tar en sväng ute på långnäs och kollar på Lyskväll. Brukar ju vara ganska fint.
Nu ska jag fixa pickick till ikväll. Hej svej!

Helg!

Nu har jag fått helg!! Schönnt värre :)
Sambon är på gymmet och jag sitter här vid köksbordet och filosoferar, läser bloggar och klickar i vill-ha-saker på H&M. När han har tränat klart ska vi ut på en löparrunda tillsammans.
Idag har jag jobbat. Var väldans trött på förmiddagen så jag sov som klubbad på lunchen och eftermiddagen var seeeg men när klockan slog kvart i 4 fick jag äntligen åka hem.
Vilka himla fina höstkläder och skor det finns överallt nu. Sitter och kollar på H&Ms hemsida nu och där finns det en hel del att fylla garderoben med :) Men sen måste man ju också såklart se vad plånboken tillåter.
Näe, nu så ska jag börja snöra på mig löpardojjorna och kläderna för snart ringer Andreas och är klar på gymmet. Hoppas på en skön springtur. See you later!

Skön känsla

Vilken härlig känsla man får i kroppen efter att man har tränat. Skön trötthets känsla, välbefinnande och så blir man ju såklart nöjd med sig själv :) Idag började jag med att stå på trampmaskinen i 10 minuter sen tränade jag mage, axlar, biceps, triceps, bröst och avslutade med löpbandet i 10 minuter.
Kom hem för en timme sen och gjorde i ordning lite kvällsfika som bestod av nypressad apelsinjuice, ägg med ishavssallad, turkist yoghurt med nötter, torkade frukter och flytande honung. Mumsigt värre!
Idag köpte jag ett nytt träningslinne på Åhléns. Ett grått med nån rosa rand på varsin sida. Provade även ett par kängor som jag har spanat in där fast dom fanns inte i storlek 38 som skulle ha passat mig perfekt. Men dom skulle tydligen beställa hem fler par och då ska jag haffa ett par när dom kommer.
Förövrigt så har dagen inte innehållit så mycket mer än jobb, liten runda på stan, tvättstugetid och träning. Imorgon ska jag vara pigg och alert på jobbet igen, men kl 15.45 gör jag helg :) Vad helgen har att bjuda på är fortfarande ovisst men nåt kul händer alltid.
Nu får det vara färdigskrivet här för ikväll. Godnatt!

Spaghettiben

Gymträningen ikväll kändes bra. Tog inte ut mig allt för mycket eftersom jag fortfarande inte känner mig helt hundra sen förkylningen. Uppvärmning på löpbandet i 10 minuter och sen fick ben, rumpa och mage arbeta. Tänkte ställa mig på löpbandet sen också men det gick inge vidare bra eftersom benen kändes som spaghetti så jag klev av efter 2 minuter.
När vi kom hem fixade vi gravad lax, kokt ägg, avocado med ishavssallad, smörstekta kantareller, grönsaker och hårdmacka med ost. Mycket gott och ganska nyttigt tror jag :)
Nu ska jag stänga av den här burken och gå och lägga mig. Jobbet kallar imorgon, 07.00-15.00. Återkommer imorgon.

Täcker nån försäkring för sånt?

Igår när jag och Andreas äntligen skulle ta tag i och städa förrådet uppe på vinden så upptäckte vi att det tydligen regnar in genom taket precis där vårat förråd ligger!! Märkte att en massa saker var blöta bla. en kartong med Andreas vinter/höstkläder, en tavla för 700 kr, tapetbitar som vi sparat sen renoveringen och en del till saker. Men värst av allt var att ALLA Andreas skolkort sen låg och mellanstadiet var förstörda. Alla kort var ihopklibbade med varandra och när vi skulle försöka sära på dom så gick som sönder. Så himla tråkigt! :( Mina som låg i samma låda hade faktiskt som tur var klarat sig och mina brev från min morfar. Vi har sparat allt som är förstört för att se om det finns någon försäkring som täcker för sånt. Nån som vet?

Idag har jag gjort klart all städning, lite drygt men skönt när det är klart. Men innan jag drog igång med det så tog jag en snabbfika med Sussi på Krokanen när hon hade lunch och sen gick jag på stan en sväng. Hade tänkt köpa en vit klocka i plast på Guldfynd men det var såklart slut. På Åhléns hittade jag en perfekt träningströja och en par super snygga kängor. Köpte inget av det idag utan jag ska sova på saken inatt :)


Nu är det snart bara 2 veckor kvar tills jag och Andreas åker till Tunisien tillsammans med Sussi, Niklas, Daniel och Erika. "Rigagänget" :) Det har varit dåligt med sol på vår semester så det känns skönt med en resa till solen och värmen. Är det någon av er som har varit dit och vet hur det är där? Berätta gärna i så fall.
Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa framför tv:n ett tag och invänta Andreas från jobbet. När han kommer hem blir det handling och gym.

Nu är jag här igen

Nu är min blogg klar! Brorsan är duktig han.
Jaha, det är altså 8 månader sen jag var aktiv här sist. På 8 månader händer det mycket men jag orkar inte skriva allt här. Jag bor i alla fall kvar på Apoteksgatan med min sambo Andreas. Jobbar på samma ställe i Söderhamn men fick fast anställning den 1:a april :) Vi är nu äntligen helt färdiga med våran lägenhet som vi har hållit på att renovera, känns så skönt!
Istället för att skriva ner allt som har hänt se sist så tänkte jag sammanfatta med lite bilder.
Det nya året firade vi hemma hos Sussi & Niklas tillsammans med Anna & Patrik
Åkte till Björnriket i Mars med Sussi, Niklas, Daniel och Erika
Hela gamla tjejgänget samlade hos mej i påsk
Åkte hem till Frida i Maj och fick träffa deras lilla Vilda
Drog iväg på båtresa med Emelia, Sussi, Lina och Anna i slutet av Maj
Erika på bal
Räkafton hos Sussi & Niklas
Firade midsommar med denna underbara kvinna
Inledde semestern med att åka till Riga med Sussi, Niklas, Erika och Daniel
Räkafton på Varpen med Edsbybrudarna
En kort sammanfattning utav dom här månaderna som gått.
Idag är jag ledig och håller på med storstädning. Köket får sig en omgång just nu. Sedan resten av lägenheten och efter det förrådet på vinden och balkongen ska röjas inför hösten. Puh!
Nu ska jag fortsätta poppa musik och städa så att jag blir klar i tid att åka till gymmet och träna.

Under ombyggnad

Hej!
Nu är jag tillbaka igen! Det var verkligen inte igår... Håller på att få hjälp av lillebror att ändra designen på bloggen så det kan se lite rörigt ut här i någon dag. Men när det är klart så ska jag komma igång med bloggandet igen :)

RSS 2.0