Sysslolös = blogginlägg

Det märks när jag är hemma och inte har nåt speciellt att göra och inte kan jag träffa nån kompis heller eftersom jag fortfarande kan smitta. Då blir det en del blogginlägg istället :)


Just nu ligger det ett
stort H&M paket  på posten och väntar på mej. Inte kan jag gå ner til affärn och hämta ut det heller eftersom Andreas står som mottagare och jag kan inte hela hans personnummer. Dessutom smittar jag ju fortfarande. Det känns väldigt irriterande att det bara ligger ca 200 meter bort, men jag kan inte få tag på det. Jag hade verkligen jättegärna provat en massa nya sommarkläder nu, men jag får helt enkelt vänta till Andreas kommer hem från träningen så att han kan hämta ut det.

Hemnetknarkare


Jag har hittat en ny
hobby. Nämligen att kolla på hus och lägenheter runt om i Sverige på  http://www.hemnet.se/
Det finns så många fina villor och lägenheter som man bara kan drömma om. Jag som är väldigt inredningsintresserad tykcker att det är roligt att sitta och titta, reflektera och få ideér tills den dagen jag flyttar till hus eller kanske bygger ett eget. En kväll när jag satt och kikade på hemnet så hittade jag ett sånt fint hus att jag ringde till mamma och sa att hon var tvungen att gå in på hemnet och kolla på det. Då sa hon till mej och skrattade "Jag har läst i aftonbldet att det finns hemnetknarkare. Du kanske är en av dom?" Haha, hon har kanske rätt, jag är nog en hemnetknarkare.


Min dröm är att en dag bygga mitt egna hus och få det precis som jag vill. Tänk er att flytta till ett nybyggt och nyckelfärdigt hus som är helt nytt och fräscht och du har själv vart med och bestämt om hur du vill att det ska se ut in i minsta detajl. Helst av allt så ska det ha en underbar tomt och bra läge. Gärna nära en sjö eller hav med en egen brygga. Nåja, man kan ju fantisera och drömma i alla fall :)

Se upp i backen!

Det ena som är bra med att ha magsjuka är att det går över och man blir frisk snabbt. Man ligger inte deckad en hel vecka utan bara i 2 dagar typ. Idag känner jag mej helt okej, är fortfarande hungrig, men annars är jag nog frisk. Dom ringde från jobbet imorse också och frågade om jag ville joba imorgon och det ska jag göra. Skönt att det här hemska sjukan är över!


Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Ska äver städa bort lite magsjukebaciller.
Imorgon händer det nåt som är lite roligare. Direkt efter att jag har jobbat klart ska jag och Andreas åka till Edsbyn och åka slalom tillsammans med Simon (lillebror). Jag har inte stått på ett par skidor på över 5 år så det blir spännande att se om man fortfarande vet hur man ska göra eller om jag bara kommer att ramla omkring i backen och liften :P Kameran kommer att följa med så ni får se sen hur det gick för oss. Så om ni kommer att befinna er i Edsbyn och Gårdtjärnsberget imorgonkväll så får ni se upp i backen!



HUNGRIG

Åh, jag är så fruktansvärt hungrig! Och inte får man äta nästan nåt för då chockar man magen och kanske börjar kräkas igen. Inte blir det bättre av att Andreas precis har suttit och ätit tacos bredvid mej :/ Just nu är jag riktigt sugen på grillat kött, kroketter, sallad, grillade champinjoner, grillad halloumiost och bearnaisesås. Det riktigt vattnas i munnen på mej. Så fort jag kan äta vanligt igen så ska jag fixa en rikitgt god middag. Nu ska jag prova att äta en rostad macka (ljust bröd) så får vi se vad magen tycker om det....

Magsjuka

När jag för en gångs skull har en nästan helt ledig helg (hade bara en 16.00-21.00 tur idag) så blir jag självklart sjuk. Och inte vilken sjuka som helst, utan magsjuka. Den värsta sjukdomen jag vet, hatar att kräkas, ha ont i magen och må illa. Så jag har inte alls njutit av den här helgen, förlorade även en del pengar idag eftersom jag vart tvungen att sjukanmäla mej från jobbet idag. SUCK!!!
Men efter några toaattacker och kaskadkräkningar igår/inatt så känns det faktiskt lite bättre idag. Nu känner jag mej bara matt och klen eftersom jag nästan inte har ätit nåt sen igår vid frukosten. Skulle gärna äta lite glass och dricka drickyoughurt, men mamma sa att mjölkprodukter inte är bra för magen när man har magsjuka, så jag får väl följa hennes råd och låta bli. Istället så har Andreas åka till ICA för att handla blåbärssoppa och apelsiner som han ska pressa åt mej.



Hela förmiddagen har jag
spenderat i soffan framför tv:n tillsammans med Andreas. Vi har kollat på Benjamin Buttons Otroliga Liv. Rätt bra film, men även lite knepig på nåt sätt. Förmodligen blir det en till film ikväll om vi kan komma överens om vad vi vill se :P Nån som har nåt filmtips?


Stressigt med sovmorgon

Bara för att jag tog en efterlängtad sovmorgon imorse så blev resten av dagen stressig. Satte med i soffan med frukosten och kollade lite på tv och på nätet. Tog sen tag i allt som jag skulle göra vilket var detta:

Diskberg (som tog nästan en timme eftersom allt inte fick plats på diskhyllan så jag vart tvungen att troka.)


Massvis med tvätt


Bädda säng


Sortera en hel hög med papper/räkningar


Plus att jag har dammsugat hela lägenheten. Roligt ledig dag va? :P Andreas ska köra mej till tåget om typ 1 timme och 20 minuter. Så nu blir det snabba ryck i duschen, sen äta och sen packa sovsaker.

Hjälpa syster

Nu har jag jobbat 6 dagar i rad, 6 mornar har klockan ringt kvart i 5. Imorse sov jag ända till halv 11, hur skönt som helst! Idag ska jag bara ta det lugnt och fixa med lite saker här hemma. Sen ikväll ska jag ta tåget till Gävle för att hjälpa min syster med hennes barn imorogn. Rebecka har nämligen ramlat i en trappa, höggravid och allt, så nu har hon så ont att hon har svårt att ta hand om Alfred och Vidar. Så imorgon ska hon få vila så tar jag hand om barnen, Alfred kommer mest vara på dagis, men Vidar som inte är ett år än kommer att vara hemma. 

Vidar                           Alfred
   


Igår var det jobb som gällde. Efter jobbet åkte jag med Emma till en rastaurang i Söderhamn och åt. Det blev pasta med räksås och vitlöksbröd. Men vitlöksbrödet var under all kritik! Det smakade som om att dom hade stekt det i gammal olja och bränd vitlök. Uscha! Sen åkte jag direkt hem och bytte om snabbt för att hämta upp Sussi och åka på hockey i Alfta. Tyvärr förlorade Alfta med 2-3, men det blir nya tag på fredag i Gävle.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra nåt av den här dagen.

Alla Hjärtans Dag

Titta vad som stog och väntade på mej när jag kom hem från jobbet idag! Jag blev så paff att jag tvärstannde, gapade och sa väldigt förvånat "Nämen..?!" Rosor och choklad, precis som det ska vara på Alla Hjärtans Dag. Gulligt gjort av Andreas :)




Ikväll ska jag, Andreas, Mats och Sofia har parmiddag här. Ni kanske tycker att det är konstigt att jag inte spenderar kvällen bara tillsammans med Andreas. Men Mats och Sofia är några av våra bästa vänner och man träffar dom så sällan så det ska bli mysigt att laga och äta mat med dom ikväll :) Det vi ska äta är bla. rökt regnbåde, grillad fläskfilé, nån form av potatis (kroketter, klyftpotatis, potatisgratäng...) till efterrätt blir det chokladfoundue med frukt, mmm vad gott! Tyvärr kan jag inte dricka vin eftersom jag ska upp och jobba tidigt imorgonbitti. Men man kan ha det trevligt i alla fall.
Hoppas att ni får en bra Alla Hjärtans Dag!

Tisdag

Nu har jag vart ledig i två dagar efter förra veckan som kändes riktigt tuff jobbmässigt. Jag jobbade nästan 140% förra veckan. Men det klirrar ju i kassan i alla fall :)
Imorgon är jag också ledig för då ska jag och Andreas på visning av en lägenhet på Ren. Den är sååå fin!! Helt renoverad. 3 rum och kök på 73,5 kvadrat. Ljus lägenhet, jättefint kök, genomgående parkettgolv, kaklat badrum med tvättmaskin och golvvärme :) Hoppas att vi tycker att den är lika fin när vi har kollat på den imorgon.


Igår provade jag på en ny gruppträning på, Nordic Power, tillsammas med Sussi. Man tränar hela kroppen med hjälp av skivstänger, det känns verkligen idag. Efter gruppasset så tränade vi lite kondition, Sussi sprang på löpbandet och jag trampade på trampmaskinen. Sen provade jag på löpbandet i nån minut också, kändes lite läskigt när man aldrig gjort det förr. Kände mej rätt så tolt över mej skälv igår eftersom jag även var ute och gick med Sofia tidigare på dagen i nästan en och en halv timme och sen blev det ju gym i en och en halv timme också. Sammanlagt blev det 3 timmars träning, bra gjort Noomi!



Idag har jag däremot vart lite mer lat. Tänkte ta en promenad när jag hade ätit frukst. Men då frågade Malin om jag ville gå med henne och Johanna på stan så jag gjorde det istället. Självklart så gjorde man av med lite pengar också, men bara på saker jag/vi var i behov av. En deodorant, foundation, listerin och två tvålpumpar till badrummet.


Nu ska jag fortsätta att surfa runt lite på internet och sen ta tag i disk och tvätt. Ikväll är jag helt ensam eftersom Andreas är i Avesta och spelar match så det kommer bli en rätt långsam kväll. 


Kommer vi att flytta? (Igen...)

Andreas och jag har pratat med varandra ett tag om vi kanske skulle flytta igen. Men den här gången blir det i så fall inte till nån hyresrätt utan en bostadsrätt. Lägenheten vi bor i nu är en stor trea på 87 kvadrat på Bonden. Våran månadshyra ligger på 6050 kr (inkl.elen). Vilket egentligen är sjukt mycket pengar när man bor i hyresrätt. Alla de pengarna får vi inget tillbaka för och den dagen vi flyttar är det bara bortkastade pengar. Men bor man i en bostadsrätt med en betydligt mindre månadskostnad så betalar man ju en del av pengarna till sej själv och så får man nåt tillbaka när man flyttar och säljer lägenheten.
Som sagt så har vi pratat mer och mer om det här och här kommit fram till att det är nog ändå bättre. Många kanske tycker att det är dumt att ta ett lån till en lägenhet och skuldsätta sej. Men i månadskostnaden ingår ju också att man betalar av på lånet och flyttar man så har ju lägenheten i nästan alla lägen gått upp i värde så där tjänar man ju pengar istället.
Vi har i alla fall kikat runt lite på lägenheter här i Bollnäs, finns tyvärr inte alls många, men det dyker nog upp. Var på en visning igår och den lägenheten var okej, men jag gillar inte riktigt området och så var det en del som vi skulle vilja renovera i den. Men vi får se till att gå på fler visningar och hålla ögonen öppna så kanske det dyker upp nåt vi fastnar för  och kanske flyttar igen :)


När vi var på Erikshjälpen
i eftermiddags så hittade jag ingen pälsjacka/kappa och ingen pälsmössa. Men vi hittade lite andra fynd :) En juicepress för endast 65 kr! Och 6 st likörglas, 8kr st! Blev riktigt nöjd med allt.

Ett av likörglasen


Juicepressen


Så här mycket god, färskpressad apelsinjuice blev det när jag testade pressen



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Frida :)

*
Gå in i mappen Mina bilder.
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade.
 

Bild från festen som Malin och Coffe hade sommaren 2007 när dom fyllde 20 år. Kattis, Sofia, Lina, Jag och Johanna käkade mat innan allt folk anlände. Längtar efter det där långa håret som jag hade!


Jag utmanar de här personerna:
Malin
Mia
Johanna
Lillebror Simon
Sofia

En tand fattigare

I förmiddags blev jag en tand fattigare hos tandläkaren. Tyvärr så blev jag också 750 kr fattigare och än är det inte slut på tandläkarbesäken... suck! Det gick i alla fall bra och kändes ingenting, känns inte så mycket nu heller när bedövningen har släppt. Problemet är ju att jag är ganska hungrig och vill ät nåt, men det är nog inte så smart att göra det när man precis har dragit ut en tand. Så jag får glatt vänta till senare i eftermiddag när det har slutat blöda.


När Andreas kommer hem så ska vi åka till Erikshjälpen och kolla om vi hittar nåt fynd. Jag vill kolla om dom har pälsjackor till nåt bra pris och även en pälsmössa kanske. Det kan vara riktigt roligt att strosa runt i second hand affärer och kika på alla konstiga, gamla, fina och roliga saker. Alltid hittar man nåt man vill ta med sej hem. "Kan vara bra att ha." brukar jag tänka :P


Snaaart är jag frisk i
min förkylning. Skönt att det inte blev värre än vad det var. Jag vill ju komma igång med min träning igen. Har inte rört mej ett dugg på över en vecka! Vill jag vara i trim till sommaren så kan jag inte hålla på så här. Nästa vecka ska jag komma igång igen för dagarna som är kvar av den här veckan så jobbar jag dag ut och dag in känns det som. 14 timmar både fredag och lördag och 8 timmar på söndag.


Nu ska jag pyssla lite här hemma. Diska, dammsuga, tvätta och vattna blommrona (stackrarna hålle på att torka ut.)

Sjukare för varje timme

Det är helt sjukt vad risig jag har känt mej idag. För varje timme som har gått så har jag bara känt mej sjukare och sjukare. Och inte har jag nåt hemma som kan lindra förkylningen heller som nässpray, halstabletter och esberitox... Känner jag mej så här imorgon så vette fasiken om jag kommer orka jobba imorgon. Men jag vill verkligen inte gå miste om en jobbardag eftersom jag inte har så mycket jobb i Februari. Håll tummarna för en pigg Noomi imorgon. Nu ska jag gå och lägga mej, man behöver sömn när man är sjuk.


Bedövad

Sitter i soffan nu och är bedövad i halva munnen, känns rätt läskigt. Har nämligen vart till tandläkaren idag och lagat en tand. Jag trodde inte att det var så farligt med tanden utan tänkte bara att dom skulle borra lite och sen fylla igen hålet. Men det fick jag minsan äta upp. Först började han borra, men sen slutade han och frågade och det var säkert att jag inte villa ha nån bedöning för det visade sej att han skulle behöva borra bort nästan halva tanden för att det var full i karies ända ner till roten. Det var inge vidare kan jag lova, trots att jag var bedövad så gjorde det ändå ont. 45 minuter tog det att laga en enda tand! På torsdag ska jag dit igen och dra ut en visdomstand som skaver på insidan av kinden och sen ska jag dit igen och dra en annan visdomstand som jag har problem med. Så när allt ät klart kommer hela kalaset att ha kostat mej 2500 kr! Och då har ändå försäkringskassan gått in med en ersättning på 300 kr. Efter det här så ska jag vara löjligt noggran med mina tänder för att slippa framtida problem.


I helgen har jag nästan vart ledig. Jobbade mellan 07.00 och 13.00 på lördagen, men igår var jag ledig.
På lördagen var jag på tjejfest hos Sussi tillsammans med Jenni, Lotta och några andra tjejer. Hade jättre trevligt :) Självklart kollade på körslaget när Team Hanna vann, dom var ju hur duktig som helst! Nån gång efter kl 12 åkte vi till Björktjära och hem till Jenni där vi gjorde grabbarna sällskap. Vid halv 3 så åkte jag och Andreas hem eftersom jag började känna mej riktigt risig och trött. Misstänkte att jag var på väg att bli förkyld...


     
     



Precis som jag trodde så var jag superförkyld när jag vakande igårmorse. Mot eftermiddagen kände jag mej lite piggare så då åkte vi till Mats och Sofia och firade Mats födelsedag. Idag har förkylningen tagit ut sin rätt för jag känner mej helt orkeslös och hängig, orkar inte görs nåt och det finns en massa saker som behöver göras som disken, tvätten, bädda sängen, dammsuga och gå ut med sopor. Lika bra att jag vilar idag så att jag orkar jobba imorgonkväll.



RSS 2.0