Minisemester

Imorgon åker jag till Funäsdalen med familjen på minisemester. Det betyder att jag inte kommer kunna blogga förrens på måndag igen. Imorgon jobbar jag fram till kl 1, sen måste jag skynda mej hem och packa och sen drar vi :) Jag ska njuta av att få komma bort ett tag, njuta av den fina naturen och njuta av att få umgås med familjen. Håller tummarna för fint väder! Kameran kommer få följa med så ni får se bilder sen.


 


Grodskräck!

Imorse när jag satt i bilen och åkte till jobbet var jag som vanligt lite halv hängig pga av trötthet. Men plötsligt kände jag hur paniken tog tag i mej när jag ser att jag kör över en groda! Inte nog med det, jag riktigt kände hur det ena hjulen mosade det lilla äcklet. Jag har mer eller mindre skräck för två saker och det är grodor och mörker/spöken.

Men tillbaka till grodorna... Jag mår både illa och blir väldigt, väldigt rädd. Så när jag satt där i nästan vände det sej i magen på mej och jag kände obehag i hela kroppen, usch!  Jag får panik helt enkelt och det är inte långt till tårarna. Inte nog med det så hinner jag bara åkta typ 5 kilometer till så ser jag en kråka som dyker ner mot vägen och vad plockar den upp? Jo, en död groda! Annars brukar jag inte se grodor så ofta, tack och lov för det! Men imorse var dom små äckliga slemsakerna på hugget.


Shoppingsug

Nu var det någon dag sen jag uppdaterade igen. Men inget direkt speciellt har hänt, jag har bara jobbat. I helgen var det Strömmingsleken i Söderhamn, ganska tråkig grej egentligen, men jag åkte dit efter jobbet på lördagen för Andreas lillasyster var med i en sångtävlig där. Hon är helt otroligt duktig på att sjunga den tjejen! I Alla fall så gick hon vidare til final på söndan, men där blev hon inte plecerad. Jäkligt konstigt tycker jag...





Jag har haft sånt shoppingsug de senaste dagarna. Jag vill handla nya kläder, skor och väskor till hösten. Tyvärr så får det nog vänta ett tag eftersom lönen den här månaden inte blir så saftig. Men en del saker har jag tittat ut som jag ska beställa framöver. Bla de här grejerna:
                                  Allt är ifrån H&M, en av mina favortibutiker.

"Jag har aldrig försovit mej på bussen..."

Det fick jag minsan äta upp idag. Imorse satt jag som vanligt på bussen på väg till jobbet och jag somnar alltid och vaknar 5 minuter innan jag ska kliva av. Samma sak är det när jag ska hem, inga problem jag vaknar alltid i tid. Dom brukar fråga mej på jobbet hur jag kan sova på bussen och om jag inte är rädd för att missa hållplatsen. Jag svarar alltid: "Det är lugnt, jag har aldrig försovit mej på bussen." Trodde jag ja...
Imorse när jag närmade mej resecentrum i Söderhamn så vaknade jag, 5 minuter innan jag skulle av. Jag var fortfarande väldigt trött så jag tänkte: "bara 2 minuter till..."
Jag vakande med ett ryck av att bussen saktade in och kollade yrvaket omkring mej. Shit, jag hade åkt för långt! Lite lätt panikslagen så slänge jag mej på stoppknappen. Klev av bussen och kopplade inte alls vart jag var. När det tillslut gick upp för mej vart jag var så visade det sej att jag bara hade åkt en busshållplats för långt, puh! Det fick blir en rask promenad på över en kilometer till jobbet för att hinna i tid. Kan säga att mina arbetskamrater fick sej ett gott skratt. Nästa gång ska jag ställa klockan...



Tänkte idag på jobbet att jag
skulle ta en promenad när jag kom hem, men jag kände mej alldeles för lat för det. Istället satte jag mej i soffan tillsammans med Andreas och åt ett mellanmål bestående av turkist yoghurt, olika salgs nötter, russin, lite torkad frukt och flytande honung över det. Det är riktigt gott och passar perfekt som mellanmål plus att det är ganska nyttigt... tror ja?
Jag får väl ta igen den där promenaden på väg till affärn istället. Om man nu kan kalla en sväng ner till affärn på typ 500 meter för promenad. Aja, måste i alla fall ner och handla ingedienser till våran tacos ikväll.

Mellanmålet

Funäsdalen

Nästa fredag åker jag, mamma, pappa, Simon och Rebecka till Funäsdalen på en liten minisemester. Nästan hela familjen Waage, Sara kunde tyvärr inte följa med. Det var väldigt länge sen vi gjorde nåt tillsammans, kommer knappt ihåg sist. Vi ska ut och se den vacka naturen som finns uppe i fjällen, äta god mat och bara umgås :)
Andreas får stanna hemm den här gången, fast jag tror inte att han blir så ledsen över det. Det är nog bra för oss att vara ifrån varandra i några dagar också, vi har ju levt tätt ihop de senaste 2 åren, och så får vi sakna varandra lite vilket också kan vara bra.


Idag ska jag jobba igen mellan 14.00-21.00. Det betyder att jag måste åka från Bollnäs ungefär kl 13. Eftesom jag jobbar i Söderhamn så tar det ungefär 40 minuter att åka till jobbet. För er som inte vet vad jag jobbar med så är jag undersköterska på ett Servicehus där det bor psykiskt sjuka, förståndshanikappade och "vanliga" pensionärer. Jag trivs faktiskt riktigt bra, men det är ju inget som jag vill jobba  med hela livet. Än så länge vet jag inte riktigt vad jag vill utbilda mej till och då passar undersköterskejobbet bra.


Nu ska jag läsa igenom mina favoritbloggar och sen ska jag slita mej från datorn och bädda sängen, läsa tidningen och göra mej iordning till jobbet.


Ömsar skinn

Tidigare ikväll när jag duschade så bkostavligen ramlade min hud av mej! Precis som en orm så ömsar jag en massa skinn. Jag stog hur länge som helst och skrubbade med peeling till ingen nytta. Jag smörjer in mej riktigt noggrant med både barnolja och bodylotion efter varje dusch och annars också men likförbannat så ömsar jag skinn ändå. Nån som har nåt bra knep?!

Idag tog jag och Sofia en lång och skön promenad i över 1 timme. Var alldeles svettig när jag kom hem, dels pga promanaden men också för att det var så kvavt ute. När jag kom hem så tog jag tag i lite städning här hemma, men jag sparde disken tills Andreas kom hem, nåt måste ju han göra också ;P Så nu är det rent och snyggt här igen, precis som jag vill ha det!
Lägger ut lite bilder på lägenheten så får ni se. Det är jag som till största del har inrett den, Andreas har hjälpt till med målning, smakråd och lite ideér. Är det nåt jag tycker är roligt så är det inredning :)


Sovrum


Gästrum


Kök


Matdel i köket


Vardagsrum


Vardagsrum




Idag passade jag även på
att göra en ansiktsmask. Jag har fått alldeles för mycket finnar i ansiktet.
När man snart är 21 år så ska man väl inte lida av finnar längre, eller? Fast iofs så har väl stressen en hel del med saken att göra. Jag känner mej nästan alltid stressad, både på jobbet och hemma. Men hur som helst så gjorde jag en ansiktsmask så man kan väl hoppas att den gjorde rent lite på djupet så att jag blir av med dom små äckliga finnarna.





Det var allt för idag. Nu ska jag äta lite soppa och nån smörgås innan det är läggdags.

Tråkiga höstar och vintrar

Hej allesammans!
Idag är jag ledig från jobbet vilket känns riktigt skönt. Istället finns det en massa saker som jag måste ta tag i här hemma. Bla så har inte gloven dammsugats sen i torsdags, tvättkorgen är nästan överfull och blpmmorna är uttorkade.
I helgen när jag var ledig så hann jag inte med att göra allt det där för då var Alfred här. Men det var riktigt roligt att ha honom här, vi höll igång från tidigt på morgonen ända till kvällen :)


Här kommer lite bilder sen helgen












För varje dag som går och ju mer vi närmar oss höst och vinter, desto mer vill jag åka utomlands!
Jag gillar egentligen höst och vinter. En solig höstdag när träden och gula och röda och det är bara nån grad kallt, då tycker jag om hösten. En kall och solig vinterdag när det är snö ute och det knarrar under skorna när man går, då tycker jag om vintern. Men jag gillar absolut inte höst och vinter när det bara regnar, regnar och regnar! Tyvärr så är det så alla höstar och vintrar ser ut nu för tden, mycket tråkigt tycker jag.
Men utlandet får vänta... har inte ekonomi till det just nu. Till våren kanske :)
Nu ska jag göra mej iordning och gå ut på en promenad med Sofia. Blir kul att få träffa henne igen eftersom det var ett tag sen nu, blir lite svårt att träffas regebundet när vi jobbar så olika.


Förresten, jag tycker att ni kan bli lite bättre på att kommentera! Det är roligt att få en kommentar lite då och då och så är jag ju nyfiken på att veta vilka som läser min blogg :)

Barnvakt

I helgen är jag och Andreas barnvakt åt min systerson Alfred på drygt 2 år. Förmodligen världens gulligaste unge :)
Igår på eftermiddan kom han och blir här till imorgon på eftermiddan. Vi har läst böcker, byggt pussel, lekt i lekparken och tittat på Pippi och Saltkråkan. Ett ord som Alfred ständigt upprepar är "Andi, Andi" (Andreas), han är en riktigt favorit för Alfred. Men det gäller att hålla igång när man är barnvakt åt en unge på 2 år som har energi för en hel armé :P


Nu ska jag faktiskt gå
och väcka honom annars blir han väl inte trött nån gång ikväll...
Och snart kommer brorsan för att få sitt hår klippt av mej.
Ni hör mer ifårn mej efter helgen.


Tisdag 12 augusti

En helt vanlig dag... Vaknade kl 09.00, låg och drog mej i sängen till halv 10, klev upp och gjorde iordning frukost. Bäddade sängen, borstade tänderna och satte mej sen i soffan framför tv:n och datorn i väntan på att åka till jobbet.
Appropå tv så finns vissa program på tv som jag helt enkelt inte tål! Det är alla program som går på förmiddagarna där man ska ringa in och gissa ordet. Om det är något som kan förstöra ens morgon så är det alla dryga och fruktansvärt pinsamma människor som står och babblar där i tvrutan. Det spelar ingen roll hur många gånger man byter kanal så står dom där och säger "och om du ringer in nu så har du chans att vinna 50 000 kr!" Aja, dom gör väl bara sitt jobb.


Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste fixa matlåda och göra iordning mej till jobbet.


Dagen

Godkväll allesammans!
Min dag idag har vart riktigt bra, har fått tillbringa den tillsammans med älsklingen. Vi lagade god lunch som bestod av fläskkarré, stekt potatis, broccoli, äppelmos och svartvinbärsgelé... mumma! Efter lunchen blev jag akut trött och proppmätt så då blev det ryggläge i soffan ett tag medan vi kollade på lite av OS invigningen. Sen gjorde vi oss iordning och stack ner till marknaden och kollade. Där fick jag äta langos, Andreas ockås för den delen, men han är inte lika förtjust i det som mej. Gott var det i alla fall :) Jag hittade en kisströja där för endast 120:- fast jag köpte den inte idag, kanske imorgon. Kiss är ju ett utav världens bästa band har lyssnat på dom sen jag var riktigt liten.
När vi kom hem så gjorde vi blodapesinsmoothies och åt wienerbröd och knäckkakor. Recepten till smoothisen hittade jag i en bok som jag köpte i Ullared "Smoothies & Juicer", kan lova att det inte är sista gången jag provar nåt av recepten ur den boken för det var riktigt läskande och gott! Recept nedan...
Så har min dag sett ut, inte sån händelserik kanske, men en riktigt skön och ledig dag från jobbet! Imorgon ska jag jobba igen mellan 07.00-15.45 och på söndag 14.00-22.00. 


         
    


Recept på blodapelsinsmoothie (2 glas):

2 1/2 dl blodapelsinjuice 
100 g jordgubbar
100 g hallon
1/2 dl kolsyrat vatten

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa blandningen slät.
Sila den gärna så att kärnorna försvinner. Häll upp i glas och avnjut en uppfriskande smoothie.

Tupperware

Igår var jag på mitt första tupperwareparty hos syrran. Förmodligen inte mitt sista eftersom många av sakerna verkade riktigt bra! Jag beställde en ostkupa som gör så att osten får rätt fuktighet utan att det blir en massa kondens och så köpte jag en makapär som man bla. kan hacka lök i utan att gråta floder, prefekt! Fanns en massa annats som jag ville ha också, men plånboken satte stopp för det.

        


Efter partyt satt vi kvar och pratade om allt mellan himmel och jord samtidigt som det slank ner ett och annat glas vin och öl, en trevlig kväll med andra ord :) 
Natten tillbringade jag hos syrran i Gävle. Hade inte vädret vart så dåligt imorse så hade jag gärna gått på Cityfesten ett tag innan jag åkte hem, men det är inte så roligt att trängas med en massa folk bland alla knallar när det spöregnar. Istället tog jag tåget hem vad 10 tiden. Hemma i Bollnäs regnar det inte, än så länge i alla fall. Så jag och Andreas funderar på att kanske gå en runda på Bollnäs höstmarknad och kika. Jag måste åtminstonde åka dit och äta mina efterlängtade langos, så himla gott!


Sitter just nu framför tv:n och kollar på "Fabulous life of". Det är inte klokt vad kändisar och andra äckligt rika människor lägger pengar på saker. Bla. så gjorde Oprah Winfrey av med 85 miljoner dollar år 2006, och innan dess hade hon säkert allt hon kunde önska sej ändå. Dom köper allt som går att köpa, hus, båtar, våningar, öar, bilar, mm, mm.
Ibland undrar man om dom köper bara för att köpa? Tror fanktiskt att det är så ibland.
Fast det vore väl inte helt fel att vara ganska ekonomiskt oberoende, men jag tror inte att jag skulle vilja vara lika rik som typ Bill Gates. Pengar skapar nog även en hel del problem. Allt är nog inte bara glitter och glamour.

Aja, nog pratat för den här gången :P

Långdragen förkylning

Åh, vad drygt! Jag är fortfarande förkyld, har vart det i över 2 veckor nu. Snorar och hostar hela tiden, men den bryter aldrig ut helt så att jag får feber och sånt. Den är bara jäkligt seg och långdragen. Och inte gör det saken bättre att man har börjat jobba igen... Men men, förr eller senare så lär jag väl bli kvitt den.


Idag är dej jobb mellan 14.00-21.00 som gäller. Sen är jag ledig i 2 dagar :) Då måste jag verkligen ta tag i saker här hemma, tvätta undan en massa tvätt och damma. Vi har mycket mörka möbler och nackdelen med dom är att det syns direkt när det blir dammigt. Pedantisk som jag är så vill jag helst ha rent och snyggt omkring mej :P


Har inte så mycket mer
att dela med mej av idag.
Nu ska jag äta frukost, rostade mackor med marmelad och ost och ett stort glas oboy!

Godkväll

Lovade tidigare idag ett inlägg ikväll också, så jag måste hålla vad jag lovar :) Jag måste bli bättre på att uppdatera. Det är mycket roligare att läsa bloggar som uppdateras ofta. Jag kan väl skylla på det fina vädret som har varit, då vill man inte sitta inne vid datorn och hänga.
Men imorgon är jag tillbaka i vardagen igen, vilket kanske betyder fler inlägg :)


Jag och Andreas har percis
tittat klart på Prom Night. En ganska okej film, fast jag gillar inte läskiga filmer eftersom jag är så lättskräm och mörkrädd, men med Andreas vid min sida så gick det bra :P 
















Nej, nu börjar fantasin ta slut för idag. Nu ska jag äta räkor, aioli och baguette och sen blir det ganska tidigt i säng eftersom jag börjar kl 7 imorgonbitti. Det kommer blir ovant att komma tillbaka till jobbet igen, men det dröjer nog inte länge förrens man är "back on track" och allt är som vanligt. 
Hörs säkert imorgon igen! 

Sista dagen

Idag är min sista semesterdag, känns ganska trist faktiskt. Hade gärna haft 2 veckor till. Det har i alla fall vart en jättebra semester och vädret kan man inte klaga på, solsken nästan varje dag :)
Trots att jag hade bara 2 veckor så hann vi göra en del ändå. Första veckan så var vi bara hemma och njöt av solen och hann med att festa lite. I måndags åkte vi till Göteborg för att hälsa på min syster med familj. Där var vi till Ullared, promenerade på stan och åkte till Liseberg.
Liseberg var roligt, jag verkligen älskar karuseller! Andreas är väl ett mindre fan med tanke på hans höjdrädsla, men jag fick honom att åka Balder och Uppskjutet med mej. Men nog var han lite blek om nosen allt innan vi satte oss i tåget på Balder :P


På vägen hem från Göteborg
åkte vi förbi Lysekil och mötte upp Andreas morbror med familj. Dom var på väg hem efter en veckas i segeltur. Åkte ut och seglade med dom i nån timme, riktigt härligt :) Västkusten är bra fint på sommaren!


Hahaha...
Matte hos oss innan Björn Rosenström.



Malin & Jag   



Jag i segelbåten


Andreas på klipporna


Båten



Nu fick vi främmande så jag ska dra mej härifrån. Återkommer kanske ikväll...

RSS 2.0