En dag i Gävle

Jag har provat på att gå och shoppa ensam i Gävle idag och det var ingen höjdare. Man vill ju ha nån med sej som smakråd och sällskap. Kändes som att jag sprang igenom affärerna (har en viss tendens att gå väldigt snabbt när jag är ensam). Men jag hittade lite kläder i alla fall :) Jag handlade bara för 600 kr och fick rätt mycket för dom pengarna.
En kjol, två tröjor, leggings, en väst och ett linne. Men som vanligt sitter jag fast i ett mönster att alltid köpa färglösa kläder, det mesta är svart eller vitt. Nästa gång jag shoppar måste nån vara med och peka ut kläder med lite färg på åt mej :P

Här är det jag handlade...
     


Efter att jag hade vart på stan i nån timme så tog jag bussen till Sätra för att hälsa på Rebecka och Peter en snabbis. Då fick jag se min underbart söta systerson för första gången :) Han var så himla go! Han hade jättemycket hår som var nästan svart, undra om han har fått det av sin morfar tro? (pappa är nämligen väldigt mörk i både håret och hyn, ser nästan lite utländsk ut). Och så luktade han bebis, denna underbara lukt! Till och med Alfred (storebror) sa "Luktar gott!" samtidigt som han böjde sej över Elias och luktade honom i ansiktet :)
Men nu får både Peter och Rebecka verkligen fullt upp med sina barn, tre pojkar på 3 år, 1 år och 3 dagar!

Nu känns även Vidar väldigt stor när man har hållt i lilla Elias


Alfred har lite svårt att stå stilla så det här var det bästa kortet jag fick på honom


Och det nya tillskottet, Elias


Stolt moster Noomi



Nu ska jag fixa lite kvällsfika och sen hoppa in i duschen efter det väntar sängen. Ska upp och jobba imorgon, 07-16. Imorgon efter mitt jobb ska vi iväg på två lägenhetsvisningar, hoppas att nån av dom kan vara nåt intressant.


Moster åt lilla Elias

I lördags undefär kl 20.18 så blev jag moster åt lilla Elias :) Rebecka och Peter fick sin tredje son, en frisk liten pojke som är hur söt som helst! Längtar tills jag får se honom, lukta på honom och hålla i honom :)

Här är han alldeles färsk. Mycket hår har han också!


Imorgon är jag ledig och tänkte åka till Gälve och shoppa. Tyvärr är det ingen av mina vänner som har möjlighet att följa med mej så jag åker ensam. Det är ju inge roligt att shoppa själv men det får väl gå. Hoppas att vädret är fint i alla fall så att jag kanske kan sitta på torget och äta mjukglass.


Det blev ett kort inlägg ikväll men klockan är mycket och jag ska gå och lägga mej. Uppdaterar imorgon och visar lite av det jag förhoppningsvis hittar i Gävle. Godnatt allesammans!

På den tiden då man var yngre

Jag hittade den här listan på en blogg och läste den med ett litet leende på läpparna när jag tänkte tillbaka på tiden då man var yngre :) Tänkte dela med mej av den så att ni också kan tänka tillbaka och få lite nostalgikänslor. Ni kommer att känna igen er bäst om ni är i min ålder, ungefär 22 år.


- Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.

- Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt.

- Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade.

- Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren.


- Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.

- Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd.

- Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.

- Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan.

- Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.


- Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram.

- Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs.


- Vi som spelade in musik på kasettband genom radion.

- Vi som läste OÄ i skolan.

- Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
 

- Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten.

- Vi som läste Lyckoslanten.

- Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga.

- Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem.

- Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid.

- Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna.


- Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren.

- Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar.

- Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det.


- Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt.

- Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel.

- Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.

- Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."

- Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk.

- Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio.

- Vi som käkade Raider och inte Twix!

- Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2).

- Vi som hade bänkar med lock på.

- Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000.

- Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet, fiskenätet.

- Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna
sega råttor av Sofi Propp.


- Vi som vet hur man gör popcorn på spisen.


Nå..? Känner ni inte igen er? :)

Onsdag 22 april

Nu var det länge sen jag var aktiv här. Men det har faktiskt inte hänt så mycket spännande sen jag skrev här sist. Jobbet har tagit upp en del tid. Fast idag är jag ledig och imorgon också förhoppningsvis :)
Annars händer det inte så mycket... Vi letar ny bil och ett nytt boende men det ser inte så bra ut på nåt av områderna. Våran bil måste verkstadsgubbarna på Saab fixa en gång till eftersom dom slarvade sist, så idag lämnar vi in den för 2:a gången. Sen när den är som den ska lägger vi ut den till försäljning och då kan vi börja leta bil på riktigt. 
På lägenhetssidan är det också torka, vi hittar inget som verkar riktigt intressant. På onsdag ska vi på en visning så vi får se hur vi känner efter det. Samtidigt som man vill bo fint, ha ett bra läge och ha en billig hyra så vill man inte betala nästan 1 miljon för en lägenhet i Bollnäs... Näe, nu överdrev jag kanske lite, inte riktigt 1 miljon. Men om man inte vill bo på Gärdet eller på Hedhamre så kostar lägenheterna nere på stan över 500 000. Sen kanske man också vill göra en renovering som kostar beroende på hur mycket man vill fixa. Ingen som har en lägenhet att sälja till oss? :) Dock inte på Gärdet eller Hedhamre.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen diska. När Andreas kommer hem ska vi göra stan och ikväll blir det umgänge med Sussi.


Vårsolen bränner

Hihi, den här lilla kokta kräftan kom hem till mej igårkväll.
Andreas vet visst inte att vårsolen verkligen bränner den här tiden på året ;)




Idag mår jag mycket 

bättre i min förkylning, tack och lov! Så jag har vågat mej ut genom dörren och suttit i solen ett tag på balkongen. På eftermiddagen åkte vi till Andreas mormor och morfar och åt påskmiddag. Som vanligt så smakade Lars-Olofs (Andreas morfar) mat väldigt gott! Kyklingfilé i ugn, blomkålsmos (typ som potatismos fast godare) och två sosters sallad. Han är en riktig hejare i köket :)
Jag har vart himla sugen på utgång ikväll eftersom jag bara har suttit inne hela påsken. Men det var tyvärr lite sent påtänkt och jag ska ju köra bil tidigt till jobbet imorgon så det är lika bra att ta det lugnt ikväll också :/

Tillslut rinner bägaren över

Tänk vad lite det behövs för att man ska bryta ihop i tårar...
Många små saker får tillslut bägaren att rinna över.
Önskar att jag vore frisk och kunde gå ut och gå i det här fina vädret, man tänker så mycket bättre då.
Hade väldigt gärna vilja haft nån av mina systrar här nu.

JAG VILL BLI FRISK! NU PÅ EN GÅNG!
.

Ingen vidare rolig påsk

Usch, vad less och uttråkad jag är nu! Jag har äntligen en helt ledig helg och självklart så går jag och blir dunderförkyld :( Vad är det med min kropp och bli sjuk dom få gånger jag ser fram emot att vara ledig? Det har vart superfint väder både igår och idag, men jag måste ju såklart hålla mej inne. Den enda gång  jag har vart ut sen i torsdags var när jag slängde soporna igår. Det var ju långfredag igår och den dagen levde verkligen upp till sitt namn! Det var lång, trist och väldigt väldigt tråkig... Andreas är i Mats stuga med grabbarna och myser, men idag kommer han hem :) Min räddning igår var när Sofia kom och hade med sej massa frukt och gjorde choklad fondue. Vi satt uppe ända till halv 3 inatt och pratade, pratade och pratade. Tack för sällskapet kära vän :) 


Mitt första påskris

Det här har jag lyckats pyssla ihop ikväll.
Mitt allra första påskris sen jag flyttade hemifrån :)



Fast det blev inte lika fint som jag hade tänkt mej. Hande vilja hängt lite kyklingar och ägg i det också. Men när jag kom in på Dollar Store så var det väldigt urplockat och det fanns inget som jag ville ha så jag gick tomhänt därifrån. Åkte istället till ICA där jag visste att dom hade fjädrar i alla fall. Köpte även ett hjärtformat påskägg och eftersom dom sålde godis för 4,90 kr/hg så köpte jag ju såklart lite att fylla ägget/hjärtat med :P

Våren är äntligen här! (tror jag...)

Nu börjar det ju se ut som att våren är på intåg på riktigt :) I lördags var det riktigt kanonväder! 16 grader varmt och inte ett moln så långt ögat kunde nå. Jag och Andreas tog cyklarna ner på stan och åt årets första glass. Supermysigt :)









Sen åkte vi till Arbrå och grillade hos Andreas familj. Blev även lite firande av svärmor och Andreas som fyllde år den 3:e och den 4:e. Vi åt och drack och pratade en massa, det blev en lyckad middag och vi hade jättetrevligt :)
Strax efter 9 tog jag och Andreas bussen hem till Bollnäs igen. Men vi hade inte direkt nån lust att åka hem och lägga oss så vi gick upp till Niklas och Sussi på Ren och umgicks tills tröttheten tog ut sin rätt.

På söndagen jobbade jag (har ju nästan aldrig en helt ledig helg). Och det gjorde ju inget vädermässigt i alla fall, det var dimmigt, blåsigt och riktigkt råkallt. Men mitt vinhuve sa att jag helst ville ligga kvar i sängen och sova nån timme till, men jag tog mej upp och åkte snällt till jobbet ändå såklart. 


Jag börjar på att bli sjuk känns det som, lagom till påsk och allt när man är till och med är ledig. Halsen känns som sandpapper, gör ont och svider. Hoppas att det går över för jag vill absolut inte bli sjuk nu! Hade egentligen plannerat att åka och träna idag, men jag övervägde att stanna hemma för att inte spä på det halsonda.


Nu ska jag gå ut till björken på gården och hämta lite påskris. Sen åka till nån affär och köpa nåt att sätta i riset. Visar kanske en bild på det sen :)

Hjälp!

Hålla?! Är det någon som vet varför min text blir liten ibland och stor ibland när jag har den inställd på att vara stor? Det är väldigt irritarande och jag fattar inte hur jag ska fixa det :/ Hjälp! Någon...?

Ingen bra dag

Det här inälgget kommer att bestå av en hel del klagande och gnäll. Men det är ju min blogg så jag har ju lite rätt att gnälla här ibland ;P


Den här dagen började inte
alls nå bra. Kl 03.40 så ringde våran hemtelefon och jag flög upp ur sängen med hjärtklappning av rädsla, var övertygad om att det hade hänt nån i våra familjet nåt. Men så var inte fallet, tack och lov. Utan istället blev jag irritarad när jag höre en karl fråga "Är det Tomas?" varpå jag sa "Nej, det är Noomi!" "Jaha, men är det inte hos Gun?" "Nej, det är det inte!" "Nehe, ursäkta då..."
Fattade inte människan att han ringde och väckte nån kl 20 i 4 på morgonen/natten! Min klocka skulle ringa 50 minuter senare och tror ni att jag kunde somna om? Verkligen inte. Redan där började min dryga och motiga dag.
Väl på jobbet, trött som bara den efter att bara ha fått sova i 3 och en halv timme så gick allt emot mej kändes det som. Det ena avlöste det andra hela tiden, larmen gick varm, vi var kort om personal, man sprang som en idiot och kände att man inte räckte till åt allihopa.
När arbetsdagen var slut så åkte jag med 16.06 bussen hem. Den var proppfull, så jag fick sitta och trängas med en gubbe på en liten bänk och varje gång jag somnade var jag nära att ramla av i svängarna. Andreas skulle hämta mej vid bussen, han var sen vilket inte gjorde mej på bättre humör (inget att irritera sej över egentligen, jag vet. Men då var det de :P) När vi kom hem så lagade vi mat, stuvade makaroner och falukorv. När jag skulle lägga upp min mat på tallriken ser jag till min förtvivlan att jag har glömt ketchupen på jobbet! Det var droppen för en redan irriterad och väldigt trött Noomi. Det tårades i ögonen och jag ville bara sätta mej ner och gråta, över en ketchupflaska ;P Just då var det en Big Deal för mej. Fast maten blev ju god ändå och om inte annat nyttigare utan en massa ketchup.
Andreas och jag bestämde igår att vi skulle träna tillsammans ikväll. Fast då var jag inte alls peppad för att göra det utan ville bara ligga i soffan och tycka synd om mej själv hela kvällen. Men när jag fått lite mat i magen och Andreas hade övertalat mej en del så följde jag med honom til gymet i alla fall.
Kan säga att jag är väldigt glad över att jag gjorde det för nu är jag på mycket bättre humör. Man blir det av att träna, man tränar liksom bort alla aggresioner (stavar det så?) Så en eloge till Andreas för att han stog ut med mitt humör och övertalade mej att träna :)


Nu får väl våren ändå vara på väg

Nu hoppas jag att våren verkligen är på väg, vill absolut inte ha nå mer snö och kyla. Idag är det 7 grader varmt och sol, det kan väl fortsätta att vara så här för då smälter all snö snabbt.

Snart vill jag se sånna här små, söta blommor växta utomhus.



Igårkväll blev det ett grymt skönt gympass på Nordic igen. Men min ballans när jag gör utfall är ju under all kritik, haha! Det måste jag bli bättre på. Kan ju inte stå där och vingla omkring med en 10 kilosvikt i famnen som jag kan tappa på tårna :P Kläderna jag köpte från Craft var ju supersköna att träna i, fast självklart så lortade jag ner tröja på en gång.

Taggad!



Idag ska jag inte göra så mycket mer än att städa upp lite här hemma och kanske hinna ut på en promenad innan Andreas kommer hem från jobbet. Då ska vi åka raka vägen till Gävle för att vara barnvakt åt Alfred och Vidar så att Peter och Rebecka får lite kvalitétstid tillsammans bara dom två. För när den 3:e lilla krabaten kommer till värlen inom kort så kommer dom verkligen att få fullt upp.


RSS 2.0