Bilder

Nu kommer de utlovade bilderna från julen :)


Julafton i Roteberg hos min familj:

Så här ser våran bil ut efter krocken på väg til Edsbyn
  

        

        


På juldagen hade vi lite firade i Arbrå hos Andreas familj, men det blev inte så bra bilder från det så här kommer bilder från våran fest istället :)

     

     

     




Jag hade i alla fall tur som inte blev nå mer sjuk än vad jag var i söndags. Trodde att jag skulle åla på världens influensa, men när jag vaknade i måndags så mådde jag betydligt bättre så jag åkte och jobbade. Blir ingen sjkukänmälan på nyår som tur är. Fast nu känns det ändå trist att man måste jobba när man hör allt roligt som alla andra ska ha för sej. Men men, sånt är livet :/ Ska i alla fall fira tolvslaget med lite vänner, men sen blir det bädden och sömn i några timmar innan man ska upp och jobba igen.
Ja la mitt schema för januari igår, ser inte alls rolgt ut. Varje helg och varje fredagkväll vilket betyder att jag kan vinka hejdå till Andreas alla hemmamatcher och socialt umgänge. Under veckorna är jag ledig mycket, men då har ju alla andra annat för sej. Så man kan sammanfatta allt med att i januari kommer jag att känna mej socialt handikappad :/


Idag kom min nya
älskling, H&M katalogen för våren 2009! Snacka om att man vil att det ska vara sommar och sol nu snart så att man kan änvända sommarkläder igen. Fast först kan det faktiskt få vara lite fin vinter, 10 grader kallt och solsken. Sen kan sommaren komma snabbt och vara lääänge :)

Sjukling

Jaha, så var man helt plötsligt sjuk då. Mindre roligt kan jag lova. Har jätteont i kroppem, feber, täppt i näsan och huvudvärk. Men jag har i alla fall vart duktigt och jobbat idag. Jobbade 5 timmar, 16-21, men det kändes verkligen som 10 tmmar. Kändes som att jag skulle ramla ihop ibland. På slutet mådde jag även illa, så hoppas att det inte är magsjuka. Imorgon ska jag också jobba, men det är tveksamt om jag kommer orka det, får se hur jag känner mej när jag vaknar. Kanske borde vara hemma och kurera mej så att jag är frisk till nyår, annars går jag miste om en massa pengar.


Lovade ju att jag skulle lägga in bilder sen min och Andreas fest, men jag orkar inte sitta och sortera bilder ikväll. Får skylla på febern. Imorgon kanske dom kommer :)


Nu ska jag smöra för min sambo och fråga om han vill göra iordning nån kvällsmacka till sin lilla sjukling.
Hörs kanske imorgon!

Nyår nästa

Nu var julhelgen över för det här året. Ett helt år kvar till nästa, men tiden går ju fort :) Jag har haft en bra helg om man bortser ifrån krocken på julafton.
På juldagen hade jag och Andreas fest här hemma och det kom en massa trevligt folk :) Vi hade riktigt roligt! Vid 10 tiden drog alla ner på stan till olika ställen. För min del blev det Sport In och Engmans Kapell, dom är så himla bra! Stog längsta fram och sjöng med hela tiden. Men när folk började trycka på bakifrån så att man nästan ramlade så var det inte så kul längre. Resten av kvällen får ni se i bilder imorgon, orkar inte lägga in dom på datorn nu.
Nu är det nyår som är nästa helg. Men för min del så betyder det bara jobb. Kan vara skönt för våra grannar om det är tyst från lägenheten då, haha!


Ikväll har Carolina, Tomas, Vilma, Tedde och Jonathan vart här och käkat mat, kollat på Körslaget och spelat Med Andra Ord. Riktigt trevlig kväll :) Imorgon åker Tedde och Jonathan hem till Kalmar så det dröjer nog ett bra tag innan man träffar dom grabbarna igen.


Ska jag göra mej iordning för sängen nu. Känner mej faktiskt lite halvklen. Tror att jag börjar blir förkyld vilket jag verkligen inte vill. Och värst av allt, jag har tandvärk! Tyckte ju att jag hade det nyss :/ Visdomständerna som spökar igen och så tror jag att en lagning har släppt också. Förr eller senare så kanske det blir ett besök hos tandläkaren igen, för jag har ju verkligen inge bättre att lägga mina pengar på... suck!


 

Godnatt! Lovar en uppdatering med bilder imorgon.


Julafton

Så var denna julafotn nästan till ända. Som jag sa tidigare så har vi vart i Edsbyn och firat. Har haft en jättemysig dag :)
Men dagen började inte alls nå bra... På vägen till Edsbyn så krockade jag och Andreas med en annan bil. Den gjorde en vänster sväng från vägrenen utan att kolla om det kom nån bil bakom och där kom vi körandes. Så vi krockade. Våran bil ser inte alls nå vidare ut tyvärr. Nästan hela högersidan på den är upp skrapad om bucklig. Lagomt less man blev kan jag lova!! Folk som inte ens borde ha körkort är ute på vägarna och orsakar olyckor. Det hade faktiskt kunna gått riktigt illa. Men som tur var så var det ju den andra förarens fel så vi behöver ju inte betala nån självrisk.
För nästan precis ett år sedan så körde jag av vägen och kvaddade hela högersidan på bilen och vi hade den inne på lagning i över en och en halv månad. Och så nu, ett år efter så krockas den igen.
Men vi hade ändå tur i oturen för ingen blev skadad, dagen hade ju trots allt kunnat sluta på sjukhus och det ska man vara glad att den inte gjorde. Men det känns i alla fall väldigt onödigt och dagen blev ju ändå lite förstörd.
Förhoppningsvis så kan vi köra med bilen tills vi får den lagad för annars blir det svårt för mej att ta mej till jobbet nu under alla helger som kommer.


Aja, nu har jag berättat om det lilla missödet för er. Bortsett från det så har vi haft en bra julafton.
Nu blir det spelkväll med fika och glögg :)

2 årig förlovning

Bloggen har inte direkt vart min första prioritering de senaste dagarna. Så än en gång, förlåt för en usel uppdatering!
Just idag har jag och Andreas vart förlovade i 2 år. Gud, vad tiden har gått fort! Snart har vi vart ett par i 4 år. Helt underbara år som har gått i både motvind och medvind. Vi har tagit oss igenom många tuffa saker och prövningar på vårt förhållande, men vi håller ännu ihop :) Kärleken övervinner allt. Tycker om honom så mycket!


I helgen var jag på Andreas hockeylags julfest i Alfta. Jag hade hur kul som helst! Vi träffades lite tjejer här innan vi åkte till Alfta. När vi kom dit så åt vi god mat, skrattade, dansade och umgicks hela kvällen lång. 
Istället för att skriva en massa så visar jag lite bilder från kävllen istället.


       

        




Idag är det dan före dopparedan. Det betyder att det är julafton imorgon, mysigt :)
Julafton ska vi fira i Edsbyn hos min mamma och pappa tillsammans alla syskon, svågrar och syskonbarn. 13 stycken kommer vi att vara så det blir full rulle hela dagen. Sen sover vi över där och går på julotta på juldagsmorgonen. Efter det far vi raka vägen till Arbrå och Andreas familj och blir där under dagen. På kvällen ska jag och Andreas ha fest för alla vänner och bekanta innan vi går på krogen. Tror nog att den här julen kommer att bli kanon eftersom jag är ledig och att jag kommer att få träffa alla mina nära och kära. Och eftersom jag får vara ledig i jul så betyder det att jag jobbar på nyår, 07.00-22.00. Men jag har dubbelt betalt under alla timmar så det kommer klirra gott i kassan.


Till sist tänkte jag visa vad jag hittade på stan i Hudik idag. Jag och Andreas var där med Carolina och Tomas (Andreas syster och hennes pojkvän). Ett par jeans som från början såg jättefula ut när dom hängde på galjen, men var jäkligt snygga på. Ett linne/klänning, en vanlig lite tjockare tröja och ett halsband. Sen köpte jag lite annat krimskrams som strunpbyxor, vantar, hårspray... mm.

        


Nu ska jag fixa lite kvällsfika till oss. Hörs kanske imorgon, kan inte lova nåt, men det kanske finns tid över till ett inlägg i alla fall :)
GOD JUL ALLESAMMANS!


Ännu en lista

Nu kommer en sån där lista som man antingen sitter och läser hela eller tycker bara att den är dryg och struntar i den. Ni får göra hur ni vill :)

Jag är: Noomi Vera Waage (kvinna)

Jag gör den här listan för att: Jag orkar inte börja städa än.

Jag sover: I min och Andreas säng.

Jag blir glad av: Glada människor. När jag får göra det jg tycker om. 

Vem kramade du senast? Andreas.

Vad sa du senast? "Mään, jäkla sladd!"

Gröna eller röda äpplen? Röda helst.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma eller Andreas.

Vad skulle du behöva nu? Nåt att ha på mej på lördag och juldagen. Pengar och bättre väder.

Har du snygga skor? Vissa är fina.

Vilken tid gick du upp idag? Vid 10 tiden.

Vad var det första du sa imorse? "Hej! Det står en bil på våran parkering"

Har du sovit i din egna säng inatt? Ja.

Har någon annan sovit i din säng inatt? Ja, Andreas.

Vad såg du senast på tv? Det sociala spelet.

Kan du spela fotboll? Nej.

Senaste personen du skickade sms till: Mamma

Senaste personen du fick sms av/vad står det? Av mamma: "Det var ju bra."

Senaste personen som ringde dig: Mamma.

Senaste personen som fick dig att skratta: Vet inte. Säkert min tokstolle till sambo.

Senaste personen du pussade: Andreas.

Senaste personen du hörde sjunga: Förmodligen Andreas. Eller nån granne kanske?

Senaste personen som trampade på din fot: Säkert nån människa på Tranan.

Senaste filmen du såg: Arn - Riket vid världens slut.

Senaste låten du lyssnade på: Katy Perry - Hot n cold.

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Ja.

Har du sett din bästa vän gråta? Ja.

Vad åt du senast? Korv med mos och räksallad.

Har du fått någon komplimang idag? Njaaee..

Vilka språk pratar din mamma? Svenska, lite engelska och kanske lite Norska.

Vilka länder har du bott i? Sverige.

Minns du dina/din musiklärares namn? Inte namnen. Men deras utseende.

Hur bra är din syn? Jodå. Har egentligen läsglasögon, men dom är så fula.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar? Njae, vet inte. Efter mycket om och men kanske.

Vad skulle du säga om någon sa att den var kär i din bror? "Sårar du honom så får du med mej och göra."

Har du varit utomlands och isåfall var? Spanien, Norge, Rhodos, Kenya, Egypten.

Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål? Ja, vilka föräldrar skulle inte bli det? Men dom hade nog blivit väldigt förvånade också.

Var är dina syskon just nu? Simon sitter nog på en buss på väg hem. Sara är säkert hemma med barnen och likaså Rebecka.

Vad var den senaste drömmen som du minns? Kommer jag inte ihåg.

Vad ska du göra i helgen? På lördag ska jag jobba och sen gå på hockeyfest. Söndag blir det julbord hos Andreas mormor och morfar.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Nä jag börjar jobba tre o tänkte gå o sola innan jobbet om du vill med? Puss"

När var du riktigt sjuk senast? Kommer inte ihåg. Är nästan aldrig riktigt sjuk.

Vad finns i din bakficka? Har ingen bakficka  på minn byxor.

Har du färglinser? Nej.

Vad gjorde du klockan 2 inatt? Sov så sött.

Vad är det första du gör på morgonen? Går på toaletten.

Vad ska du göra efter det här? Damma.

Dåligt början på dagen

Dagen började med att jag fick en sak att irritera mej hemsk mycket på. När jag klev upp vid 10 tiden och drog upp persiennerna i sovrummet så såg jag till min förvåning att det stog en helt främmande bil på våran förhyrda perkeringsplats. Men förvåningen byttes ganska snart ut till irritation och ilska. Ser folk inte skylten som det står FÖRHYRDA på kan man ju undra. Eller så sket dom helt enkelt i det och ställde sej på första bästa plats och trodde att det var helt okej. Men för mej, som faktiskt råkar betala hyra för den plasten, är det inte okej. Så jag satt och dikade ihop en ganska irriterad lapp som jag sedan gick ner och satte på bilrutan.
Så här löd den: "Denna parkeringsplats är faktiskt upptagen!!! Vi betalar hyra för den och vill därför inte att någon annan sa ställa sig här. Om du vill flytta din bil snarast så vore vi tacksamma. Det finns faktskt besöksparkeringar på området."
Sen skrev jag upp reg.numret och ringde vägverket för att få veta vem ägaren var och precis när jag ska ringa ägaren till bilen så slänger jag ett getöga genom fönstret och ser att bilen är borta. Så jag slapp i all fall att ringa och gnälla på någon. Det var ju i alla fall snällt att dom inte ignorerade min lapp och stog kvar.
Men det är ju inte direkt sånna här problem man vill ta tag i på morgonen när man är nyvaken.


Vid 12 kom Sofia och gjorde mej på bättre humör. Gick till solariet och solade innan hon skulle gå på sitt kvällspass på ICA. Nu står det hänga tvätt, diska, städning och bakning på mitt schema för resten av dagen. När Andreas kommer hem ska vi åka en snabbis på stan och köpa den sista julklappen. Hoppas att den inte slut!

Återkommer kanske under kvällen...

Nästan klart

Idag har jag och Andreas spenderat större delen av dagen åt alla julklappar. Men nu är allt nästan klart, känns så skönt! Det är inge vidare att irra runt dagen innan julafton och köpa nån form av nödlösning till alla. Den enda julklappen jag har kvar att handla är den till Andreas, men jag har i alla fall en idé om vad han ska få. Äna sen vi kom hem så har jag suttit på golvet i hallen och slagit in alla klappar och usch vad ont i ryggen jag fick. Kanske ska blinka med mina hundvalpsögon till min sambo och be snällt om en massage :)
Så här många klappar blev det




Nu ska jag och Älsklingen kolla på film, Arn 2, och sen känns sängen och sova väldigt aktuellt.


Nu har jag helg

Det är lite konstigt... Nu har jag min helg. (När ingen annan har det) Känns som fredagkväll nu, imorogn är det lördag och på torsdag är det söndag. Jag jobbade hela helgen som var, så då hade ju jag vardag. Nu är jag ledig fram till kl 4 på fredag så därför får jag min helg nu. Känns ju skönt på ett sätt, men tyvärr så är det ingen som är ledig samtidigt som mej. Och när det blir "riktigt" helg igen så jobbar jag. Aja, det är i alla fall skönt med lediga dagar :)


Ikväll har Andreas haft
bortamatch i Malung. Kommer hem om 40 minuter kanske. Dom spelade oavgjort 5-5. Trodde att jag skulle bli själv hemma hela kvällen. Men icke :) När Sussie sluade på salongen så kom hon hem till mej och åt Speghetti med köttfärssås. Satt och pratade länge och kollade lite på Titanic. Underbara film! Sen var hon tvungen att åka hem eftersom hon ska upp och jobba.
Nu är jag så trött att det svider i ögonen, men jag har ingen större lust att lägga mej ensam och Andreas är ju snaaart hemma. Kan ju i och för sej borsta tänderna, tvätta mej och bädda upp sängen så att jag bara kan stupa i säng sen. Tänk, imorgonbitti kommer jag inte vakna av att nån väckarklocka ringer och känna mej mer död än levande. Jag kommer vakna helt av mej själv, utvilad och pigg!

Äh, det här blev inge bra inlägg... men ni får stå ut med det :P

Försovning

Nu är jag aktiv i bloggen igen :) Jag har jobbat 7 dagar i streck, men nu är jag  äntligen ledig i två dagar. Imorse försov jag mej i över en timme, jag som nästan aldrig försover mej? Vaknade kl 6 istället för tjugo i 5. Gissa vem som fick eld i baken och bokstavligen flög upp ur sängen. Kl 6 ska jag egentligen sitta i bilen och åka till jobbet. Men så sen blev jag inte ändå, kom inspringandes på jobbet kvart över 7.


Imorgon är jag ledig och då ska jag och Andreas gå på stan och inhandla alla julklappar. Måste verkligen få alla klara imorgon för nån annan dag finns det inte tid. På torsdag ska jag faktiskt baka pepperkakor, hör och häpna :P Men degen är färdig så det kan ju inte vara så svårt att baka ut den och göra gubbar, gummor, granar och hjärtan. Sen måste jag julstäda lägenheten. Ska även försöka hinna med att ha en ta-hand-om-mej-själv-stund. Min hy är inte den bästa efter all dålig sömn och stress. Vill ju inte se ut som en lurk på lördag när det är hockeyfest :)


Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg
att det har vart en massa snö här och några grader kallt. Nu är det helt tvärtom, eller ja, snön är kvar, men det har smällt bort en hel del :( Det var ju helt underbart i lördags när det var 10 grader kallt, ginstrande snö och solsken. Jag vill inte ha en massa plask! Sånna här dagar skulle man göra vad som helst för att få ha sommar. Men tyvärr så kan inte vi människor styra över vädret. Eller så är det de vi har gjort, vi har kanske förstört vädret med alla våra föroreningar. Låter så värsta miljöaktivisten :P Men jag tror faktiskt att det är så.

Det här vädret vill jag ha tillbaka
  

Magen kurrar och ropar efter mat. Måste nog snart ställa mej och laga spaghetti och köttfärssås, min specialit'e!

Vart är plogbilarna?

Förlåt, äuun en gång! Jag blir bara mer och mer dålig på att skriva här. Men jag har så mycket annat att tänka på plus massvis med jobb. Det blir nog mer inlägg till veckan när jag har mer tid.

En sak som har irriterat mej idag är att vägverket inte plogar riktigt när det snöra ute! Imorse när jag skulle åka till jobbet så var det inte plogat ett dugg, inte ens på stora vägen? Fick krypa fram med bilen för att inte hamna i diket, läskigt! Men plötsligt i Regnsjö så ser jag plogbil, kl kvart äver 6 på morgonen. KAN DOM INTA PLOGA TIDIGARE?! Nejdå, dom måste blockera all trafik som har bråttom till jobbet. Dom hade väl kunnat vart ute och ploga vid 5 tiden. Det var bara tur att jag hade tid på mej att köra till jobbet för det tog en hel timme nästan. Prick 7 kom jag strassandes in i personalrummet på jobbet, tykcker inte om att vara sen! Nej vägverket, det här med plogning kan ni faktiskt vara bättre på, och ploga på bättre tider.
Så, nu har jag fått ur mej lite av den agritionen :P

Men visst är det mysigt
att det har kommit så mycket snö? :) Nu skulle jag vilja åka till fjällen och njuta av snön. Åka skoter och slalom, bo i stuga och mysa framfö enr brasa på kvällen med en kopp varm choklad i handen. Aja, man kan ju i alla fall drömma om en sån vintersemester.


Ikväll blir dey hockey med brudarna. Alfta - Bollnäs, och Alfta vinner ju såklart ;)
Sen består helgen av en massa jobb. 16-21 imorgon och 07-21 på söndag. Jobb även måndag och tisdag också. Förmodligen blir det inte mycket inlägg skrivna innan onsdag. Men ni får har överseende :)

Kunde inte hålla mej

Igår kunde jag inte hålla mej längre. Julgranen åkte upp och det gick även min sambo med på :) Så nu känns det verkligen som jul här hemma, mysigt! Lite väl tidigt att sätta upp granen redan nu kanske vissa tycker, men vi ville ha det så. Och visst blev den fin? :) Lite suddig bild tyvärr.



Som jag har sagt innan
så var jag och Sofia och simmade igårkväll. Fast det blev inte så mycket simning utan mest att stå i duschen och sitta i bastun och prata. Sen åkte vi hem till mej och klädde granen och kollade på Småstadsliv. Ganska rolig film faktiskt :)
Idag står det jobb på mitt schema, hinner inte göra så mycket annat heller. Börjar kl 1 och jobbar till 10 ikväll.
Nu hinner jag inte skriva nå mer, måsta bädda sängen, klä på mej och göra mej iordning. Om ungefär en timme ska jag åka.
På återseende imorgon!

Handla mat

Jag gjorde helt rätt som tog en promenad idag. Är det inte underbart när det är vinter ändå? Ibland i alla fall :P När det inte är nån grad varmt och plaskigt, tråkigt och halt ute. Men idag har det vart helt tvärtom. Kylan bet i kinderna och snön kanarrade under fötterna. Snälla, låt snön ligga kvar hela vintern! Jag vill ha en vit jul och nyår... Sen när det börjar närma sej vår så får den smälta bort.


När jag kom in från promenaden så grejade jag lite här hemma med olika saker. Känns skönt att ha allt gjort tills jag ska iväg och simma så att man bara kan slappa sen. Nu har jag skrivit en rätt lång handlingslista som jag måste iväg och handla nu. Usch, tycker inte om att handla ensam när det är mycket, blir så tungt att bära. Men det blir älsklingen som får laga mat tills jag kommer hem sen eftersom jag har gjort allt annat idag :P
Men innan handlingen så borde jag äta nåt, inte bra att handla på tom mage man plockar alltid i lite mer än det som står på listan då.

Underbara väder

Vädret ute är helt underbart! 10 grader kallt, över en decimeter snö och solen skiner fårn en klarblå himmel :) Efter jag har skrivit det här inlägget ska jag gå ett varv runt sjön enbart för att njuta.


I helgen åkte jag och Andreas båt. Hade jätteroligt och trevligt :)  Vi åt ett helt otroligt gott julbord, jag verkligen älskar julmat! Båten var fullsatt, 2500 personer, men ändå var det inte trångt eftersom båten är så stor. I slutet på kvällen stog vi och dansade til ett coverband som spelade gamla godingar. Vid 4 tiden så strejkade mina fötter och jag och Andreas gick och la oss, nöjda med kvällen :)
Det blev tyvärr inte så många bilder knäppta under kvällen, men här är några som jagtänker dela med mej av.

     
  


Nu ska jag ta den där promenaden inna solen försvinner. Sen ska jag diska, vika in tvätt och dammsuga.
Ikväll blir det simning med Sofia.

Första julklapparna

Nu har vi inhandlat de två första julklapparna :) Känns skönt att i alla fall ha påbörjat det. Men det blir inte så många klappar att handla i år för att vi har dargit lott i våra familjer om vilka vi ska köpa till av de vuxna. Till dom vuxna räknas dom som har egen ekonomi och försörjer sej själv. Så man behöver bara köpa till den man fick på sin lapp och kan lägga ner mer tid och pengar på just den julklappen. Till barnen sa vi att alla kan handla åt eftersom dom tycker ju att det är roligt med många presenter och vi vuxna är ju glad om man bara får nåt litet :)
Ett tips till alla er som lider av julklappshysteri.



Ikväll har jag och Andreas gottat oss med lite godsaker. Till middag gjorde Andreas pannkaka, sylt och grädde. Sen fikade vi, mjölk och saffranslängd och nu har vi lite grönsaker och dipp.

  


Imorgon blir det en dag på jobbet igen. En kort dag dock 07.00-13.15, skönt! Sen bär det av hemmåt mot Bollnäs igen och umgänge med Sussie innan det blir hockeymatch på kvällen. Alfta - Oppala/Sätra, vi hoppas på vinst!
Så vi får se om jag får nån tid att skirva nån rad i bloggen innan jag åker till Åland. Om inte så blir det uppdatering när jag kommer hem och då får ni även se bilder från resan :)

Nu är det vinter

Det snöar, snöar och snöar ute. Mysigt :) Nu känns det som riktig vinter och man får mer julstämning. Nu fattas det bara att man bakar lussebullar, dricker glögg och sätter upp julgranen. Jag var bra nog sugen på att ta fram granen idag, men det är kanske lite väl tidigt. Om drygt en veckan kan man göra det.

Utsikt från vårat vardagsrumsfönster.
Det här kortet tog jag för nån timme sen så nu är det ännu mer snö
:)



Träningsvärken i benen är lite bättre idag. Gruvar mej inte lika mycket för att sätta mej eller ställa mej upp :P
I helgen ska jag och Andreas på ålandskryssning med hans jobb så då vill jag inte ha nån träningsvärk, vill ju kunna dansa och ha kul. Ser fram emot helgen, tror att det kommer bli riktigt roligt faktiskt, trotts att jag typ är den enda tjejen som ska med. Men jag hade ju roligt för två år sedan och då var jag också ensam tjej. Vi åker kl 12.00 på lördag och kommer hem 20.00 på söndag. Tur att jag har sovmorgon på måndag för det lär ju inte bli mycket sova på båten.


Nu ska jag sitta och leta lite bra julsånger som Andreas ska få bränna ut på en skiva åt mej.
Kom gärna med förslag :)

Aj aj aj!

Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta :P Min träningvärk i benen är olidlig! Det gör så fruktansvärt ont! Gråta vill jag göra pga av smärtan (och då anser jag att jag ändå har ganska så hög smärtgräns) skratta vill jag göra för att det är ändå ganska komiskt att jag får sån träningsvärk av bara ett enda träningspass, fasiken vad otränad jag är! Pinsamt.
Men imorgon är det förhoppningvis bättre :)


Idag har jag jobbar mellan
13.00-22.00. Började arbetsdagen med ett långt personalmöte där vi mest pratade om alla besparingar som kummunen måste göra inom äldre och hadikapp omsorgen. Gud, vad trött jag blir på alla besparingar som måste göras hela tiden! Politikerna som sitter högst upp och bara bestämmer vet ju inte ens vad konsekvensen blir av deras indragingar. Det är ju de gamla pensionärerna som drabbas i slutändan. Deras hjälpbehov är ju lika även om kommunen drar in pengar eller inte. Det märks att dom som sitter och bestämmer aldrig har vart på "golvet" och jobbat i verkligeheten nån gång. Jag undrar om dom ens vet vad vi gör? Ibland verkara det inte så. På Enrisets Servicehus (där jag jobbar) tänker dom ta bort terapin och terapipersonalen. De boendes enda möjlighet till sociala aktiviteter och fysisk träning. Terapin gör allt sånt som inte vi vårdpersonal hinner med att göra. Dom sätter guldkand på dagen för de gamla. Klär midsommarstången till midsommar, stöper ljus till jul, bakar, har högläsning ur böcker för de som har svårt qatt läsa själva, ordnar underhållningar och utflykter m.m. Allt gör dom tillsammans med pensionärerna och det tänker politikerna ta ifrån dom. Hur tänker dom egentligen?! Det är ju för fasiken människor vi pratar! Ska man inte få ha ett värdigt liv fast man är gammal och beroende av hjälp från andra? Usch, vad arg jag blir!


Nu ska jag fixa lite kvällsfika/nattfika och sen ska jag sova och vila mina trötta och onda ben :P

Känner mej som 90 år

Igårkväll var jag som jag nämnde tidigare på Corepass på Nordic. Jag trodde att jag skulle dö där ett tag! Mina muskler skakade av utmattning och svetten rann i ansiktet. Men kul va de :) När jag och Sussie skulle gå från gymmet och bar kanppt mina ben mej, haha. Men vi gick ändå ut på en 45 minuters promenad för att skaka av benen lite.
Idag har jag en sån fruktansvärd jäkla träningsvärk!! Jag känner mej som om jag vore 90 år. Kunde knappt gå i trapporna på jobbet och att sätta sej ner är nästan omöjligt. Men det känns att man tränade riktigt hårt igår iaf. Kommer tyvärr inte kunna gåpå nå mer corepass på ett tag eftersom jag jobbar när det är. Men det kanske finns några andra roliga pass att prova på :)


Tänkte visa lite bilder på
hur det blev med min julpyntning här hemma. Är ganska nöjd ändå, trotts att jag inte fick tag på allt som jag ville ha till vardagsrummet.
Köket
  

Vardagsrummet
     



Nu känner jag för att ställa mej och baka lussebullar. Tänk er en nybakt lussebulle och en stor mugg varm choklad, mumma :) Men jag har inte alla ingredienser hemma och så är jag värdelös på att baka. Jag får göra det tillsammans med Andreas nån dag framöver istället.

Nu blev jag less!

ÅÅÅHH! Jag var på Rusta ikväll och köpte två jättefina julstjärnor till köksfönstret. När vi hade satt upp den ena och skulle tända den så visar dej sej att den är glapp. Fan, vad less jag blev!! Nu måste jag åka dit imorogn och byta ut den och jäklar om jag inte får en ny som funkar!

Uppdatering

Lovade ju en uppdatering igår så här kommer den :)
De senaste dagarna har jag haft fullt upp! I onsdags åkte jag, Andreas och svärmor till IKEA i Valbo och handlade julsaker. Tyvärr fanns inte allt som jag ville ha, men det blev rätt bra ändå. Sen åkte vi till sjukhuset och hälsade på Andreas mormor som var mycket piggare, kul att se :) Tror att hon får komma hem idag faktiskt. När besökstiden var slut så åkte vi till Sätra för att säga hej till syrran och hennes familj. I torsdag jobbade jag, efter det åkte jag runt i en massa affärer och handlade de sista sakerna så att jag kunde göra jul hemma. Sen höll jag på hela kvällen med att stryka och hänga upp gardiner och sätta ut ljusstakar. Brorsan kom även förbi för att få sitt hår snaggat. På fredan skjutsade jag honom till skolan starx före 9, sen åkte jag till Salong Donna för att klippa och färga håret hos Sussie. Blev jättenöjd! :) Efter det åkte jag hem och fixade matlåda och åkte till jobbet. Jobbade mellan 14.00-22.00. Men kvällen slutade inte på jobbet. Utan jag åkte direkt till Ren och hem till Sussie där vi hade vinkväll, åt frukt och choklad. När klockan började närma sej tidig morgon igen så åkte jag hem. Lördagen bestog bara av en lång sovmorgon och sen jobb hela kvällen. Igår jobbade jag också och sen grejade jag det sista med julpyntet i lägenheten, sen blev det en myskväll framflr tv:n med älsklingen.
Puh, hoppas ni orkade läsa allt :P

Bilder från i onsdags när vi var hos syrran...
  

Idag är jag ledig. Har inge speciellt inplannerat. När Andreas har kommit hem med bilen ska jag åka och sola. Och ikväll blir det Core på sporthallen. Äntligen ska jag ta mej i kragen och komma iväg och träna! Kommer säkert inte kunna gå imorgon på jobbet, haha :P


Återkommer senare idag...

RSS 2.0