En bra dag

Idag har det vart en bra dag! Den började med en skön sovmorgon, sen cyklade jag ner på stan till Jennies salong. Där blev jag sittande i över 3 timmar medan hon gjorde mej fin i håret :) När jag kom hem så låg det ett paket från H&M på hallgolvet, gissa om jag blev glad! Sen kom min lillebror hem till oss för att ta lite parbilder på mej och Andreas i den fina höstnaturen. Det blev många fina kort, Simon är en riktigt duktig fotograf. Bilderna får ni se så fort han har mailat över dom till mej.

Lite av det som kom med H&M paketet:
           
   

Ananaspaj

Andreas har precis gjort en ananaspaj som ser riktigt smaskig ut :)
Så fort den har kallnat ska vi sätta tänderna i den.




Under tiden han rörde ihop pajen
städade jag badrummet, så nu är i alla fall en sak avklarad på städfronten. Jag passade även på att byta sängkläder, blir lite extra skönt att krypa i säng ikväll då.

Skinande rent!






Måste bara tillägga att Amy MacDonald's album This Is The Life är helt suveränt!

Hockey

Dagen började med hockeymatch i Alfta tillsammans med Malin. Det var Gästis cup och Andreas lag (Alfta) vann mot Oppala/Sätra med 3-1 och kom 3:a i cupen. Tyvärr blev det inget mål gjort för min älskling, men han gjorde en bra match ändå :)



Både jag och Andreas är

hungriga, men vi orkar verkligen inte göra nåt mat nu så det får helt enkelt bli hämtmat idag.  Jag känner mej mest sugen på mat ifrån Max just nu. När vi sedan är mätta och belåtna så måste vi handla mat inför nästa vecka. Det är bäst att göra det när man precis har ätit för det är ingen bra idé att handla när man är hungrig eftersom det lätt kan slikna med en massa godsaker då. När handligenär avklarad så måste jag verkligen påbörja lite städning här hemma, annars kommer jag inte hinna med allt imorgon eftersom jag kommer spendera nån timme hos frissan också. Jag längtar verkligen till imorgon när jag får nåt gjort åt mitt hår för just nu så ser det helt hoolöst ut.

Nej, nu måste jag få nåt ätbart i mej...

Beslutsångest

Idag har jag och Sofia vart på invigningen av den nya tunneln i Bollnäs. Anledningen till att vi gick dit var för att vi hade hört att dom delade ut gratis dagkort från x-trafik där, men när vi anlände så var dom så klart slut :P Vi gick en runda på stan och kikade i lite affärer. Jag hittade en väska som jag skulle vilja ha, men eftersom jag lider av en väldig beslutsångest så köpte jag den inte, typiskt mej! Jag hade till och med beslutsångest om vilken matlåda jag skulle köpa på ICA, ibland är det inte lätt att heta Noomi, haha!
Nu har jag inte tid att sitta här längre eftersom jag måste åka till jobbet. Ska jobba mellan 16 och 21 ikväll. Egentligen vill jag inte jobba alls idag, men det är bara att bita ihop och se glad ut.

Vad tänker vissa förskolelärare med?

Min systerdotter, Ida, som snart är 6 år började i förskolan nu i höst. Hon trivdes som fisken i vattnet, älskade att gå till förskolan och hade massor med kompisar. En dag när dom hade upprop på morgonen så sa lärarna att när dom blev uppropad så skulle dom svara med att säga namnet på sin bästa kompis i klassen. Ida blev inte uppropad som bästa kompis en enda gång. Självklart blev hon jätteledsen! När hon kom hem den dagen grät hon när hon talade om för mamma (min syrra) vad som hade hänt. Sedan dess tycker inte Ida att det är lika roligt att gå till förskolan längre... Man undrar ju vad vissa förskolelärare tänker med?! Hur kan man vara så dum att göra en sån sak, det är ju klart att det finns risk för att ett barn inte blir uppropat, vilket kan vara väldigt sårande för det barnet. Nej, dumt och klumpig gjort helt enkelt!

Min framtida vovve

En vacker dag vill jag ha en sån här hund, en Berner Sennen.
Dom är så underbart vackra, söta, fina och ståtliga!
Men först måsta man ha tid och rum för en sån här bjässe :P




Fyndat på Lindbergs

Det var tur att jag bestämde mej för att åka på utförsäljningen ändå. Jag hittade ett par tumvantar i älgskinn och ett pannband i kaninskinn för bara sammanlagt 300 kr! Syrran hittade också en massa bra kläder åt hennes barn. När vi var färdiga på Lindbergs så tog jag bussen hem och åt pannkakor med Andreas :)

Pannband och vantar



Jag fick också träffa mina syskonbarn Alfred och Vidar idag :)




Utförsäljning på Lindbergs

Jag har haft svårt att bestämma mej mellan två saker att göra idag. Antingen att åka till Edsbyn och gå på Linbergs utförsäljning av fritidskläder eller att stanna hemma och putsa fönster och städa lägenheten. Det är ju riktigt bra väder att putsa fönster i, men jag struntar i det och åker till Edsbyn istället. Hoppas att jag hittar nåt fynd idag då!
Jag är ju ledig på söndag och måndag också så jag fåt ta städningen då istället.

Nu ska jag äta en rejäl frukost och titta lite på tv. Syrran plockar upp mej runt halv ett och sen bär det av mot byyyn.
Hörs senare idag!


Just ja, såg idag att jag även har fått en nominering av Frida (www.fridaforsblom.blogg.se) Tack så mycket :)



Nominering

Jag har fått en nominering av My (www.mypedersen.blogg.se)
Tack :) Roligt att någon gillar min blogg!




Jag skicka vidare nomineringen till:

Malin www.suckanelf.blogg.se

Mia www.miag.blogg.se

Sofia www.sofiasannefur.blogg.se

Carolina www.caror.blogg.se

My www.mypedersen.blogg.se

Frida www.fridaforsblom.blogg.se

Johanna www.svedberg.blogg.se

Barnvakt

Idag har jag ägnat dagen åt mina syskonbarn i Gävle. Syrran skulle på spa så då passade jag Alfred och Vidar i några timmar. Det är inte bara ha koll på en tvååring och en som bara är ett halvår samtidigt, men det gick bra :P
Kom precis hem och har pustat ut i soffan. Tur att jag börjar kl 2 imorgon så att jag får sova på morgonen, känner mej väldigt trött idag av nån anledning.


Igår beställde jag äntligen en del höstkläder från H&M. Men tyvärr hittade jag inte allt jag behöver, vill bla hitta ett par snygga stövlar. Jag har svårt att hitta stövlar eftersom mina vader är så smala, fast nåt borde det väl finnas...
Idag beställde jag också klipp och färgtid. Så på måndag blir det nåt gjort åt min kalufs, det ska bli så skönt!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Sofia :)

Svara på alla frågor, välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
 
Oftast någon pastarätt.

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?
Jag hjälper nog ofta till. Beror ju på vad man är på för kalas också...

3. Var sitter du helst när du bloggar?
I soffan.

4. Köper du ofta triss?
Nej. Har nog aldrig köpt en tiss till mej själv, har alltid sån otur i spel.

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Kenya och Egypten.

6. Vilken tv-kanal tittar du på mest på?
Oftast är det 3:an. Men jag kollar även en del på 4:an och 5:an.



Jag utmanar Malin, Mia, Carolina och My :P

Tiggare och kändisar på stan

Idag är det underbart väder ute! Solen skiner och det är en varm höstdag. Det firade jag och Andreas med att sitta på Krokanens uteservering och fika. Det enda som sänkte stämningen var nån läskig gubbe som kom fram och tiggde pengar av oss. När han fick syn på vår kamera som låg på bordet så fick jag en känsla av att han skulle rycka tag i den och springa iväg, men som tur var så gjorde han inte det utan gick iväg, inte ett öra rikare.  
När vi satt där och pratade så gick plötsligt Jonas Karlsson förbi, känd från bla Miffo och Livet är en schlager. Det tog ett tag innan jag lyckades övertyga Andreas att det faktiskt var han. När vi sprag på honom igen på pressbyrån gick det upp ett ljus för Andreas och då fick jag nöjt säga: "Vad var det jag sa?!" :P





Våra barn?

Om jag och Andreas får barn nån gång så kommer dom kanske se ut så här...






Inte för att jag tror att det stämmer, men en rolig grej i alla fall :P

Förkyld, igen.


Idag har jag hämtat mina böcker som jag beställde förra veckan. Dom kom gansla lägligt eftersom jag börjar bli förkyld igen och då är böcker ett bra tidsfördriv.
Usch, jag fattar inte att jag är sjuk igen. Det var ju inte alls länge sen sist. Jag som trodde att jag skulle klara mej den här gången, men icke. Idag är jag ledig, men imorgon ska jag jobba mellan 7 - 13, skönt med en kort dag när man känner sej krasslig.
Den här dagen blir inte så händelserik. Jag tänkte ha en liten ta hand om mej sjäv dag, vilket innebär solning, hårinpackning, ansiktsmask och fotbad.


Koka min egna sylt?


Pratade nyss med min kära mor i telefon.
Hon sa att dom hade så mycket äpplen och lingon där hemma så hon tyckte att jag skulle komma hem och hämta lite så kunde jag ju koka sylt på det sen. Skulle jag koka min egna sylt?! Jag som för det mesta är värdelös på att göra nån form av mat. Hon försökte intala mej att det är så roligt att koka sylt och det smakar så gott sen. Jag håller verkligen med om att det smakar gott, men att det skulle vara roligt är jag väldigt tveksam till. Jag skulle möjlgtvis kunna röra ihop lite sylt om mamma var med mej och såg till att jag inte misslyckades, vilket jag för det mesta gör när jag håller på i köket.
Nej, det där med syltkokning står långt ner på min "att göra lista".


Idag har jag jobbat mellan 07.00-14.00. Ganska skönt att få gå hem redan vid två när det är helg. Ikväll är vi bjudna till Andreas familj på födelsedagsfika eftersom att Andreas styvpappa har fyllt år. Innan dess tänkte jag kleta på en ansiktsmask och ta en dusch, så det är väl bäst att sätta igång nu då.

Beställt böcker

Nu har jag precis klickat hem 2 böcker från adlibris. Den ena heter Syskonkärlek och den andra Ut ur mörkret. Båda böckerna verkar bra och dom kostade bara 39 kr styck! Sidan är ett tips som jag fick från My Pedersen www.adlibris.se.

    


Andreas tycker förresten att jag har roligt stil när jag bloggar. Men det är väldigt bekvämt :P


Shopping

Godkväll!
Idag har jag varit ledig. När jag vaknade imorse så kände jag sånt otroligt shoppingsug. Jag bestämde mej ganska snabbt för att åka till Gävle, men eftersom Andreas är förkyld och hemma från jobbet så kunde ju han såklart inte följa med mej så därför fick min lillebror följa med som smakråd. Han blev min packåsna i affärerna, stackarn. Men det är ju så svårt att kolla på allt om man har en massa kassar och kläder i händerna :P
Det blev inte så mycket saker tillslut, men jag är nöjd ändå. Ett par jeans och en polotröja från Ginatricot och ett par svarta byxor och en grå tröja från H&M och lite annat smått och gott. Allt under tusenlappen vilket var väldigt bra!

   

   


Blinka i rondellen!

Tidigare idag var jag ute och körde i bilen en sväng. Och en sak som irriterar mej till tusen är när folk inte blinkar i rondellerna! Jag kan bli tokig när man står och väntar på att få åka in i rondellen, man står lungt och väntar på sin tur och kollar på alla biler som kommer från vänster. Och hur irriterande är det inte då när bilarna som kommer från vänster inte blinkar när dom ska köra höger?! Där står jag och väntar snällt för jag tror ju att dom ska rakt fram. Det betyder ju att jag kan bli stående där att bra tag och vänta och när jag tillslut tänker "nä, nu kör jag ändå!" så visar det sej att bilen som kommer från vänster faktiskt ska köra rakt fram och nästan kör på mej... suck!
Snälla, alla människor där ute, blika nästa gång ni kör i en rondell.



En dag av föreläsningar

Igår var hela min dag fylld av föreläsningar. Mellan kl 8 på morgonen till 4 på eftermiddan satt vi på en föreläsning med jobbet i Söderhamn. Föreläsningen handlade om ett individanpassat förhållningssätt inom arbetet. Lisa Andersson, som föreläste, var otrolig rolig att lyssna på! Jag skrattade så att jag nästan kiknade när hon beskrev hur vården var förr på tex 70-talet. Det är tragist hur det var förr, men hon berättade det på ett komiskt sätt och hade sånt kroppsspråk så man kunde inte hålla sej.
Klockan 4 var det slut och då satte jag meji bilen och körde hem. Kom hem strax före 5, åt middag och bytte lite kläder för 18.30 skulle jag vara på Folkets Hus på stan och lyssna på en föreläsning med Fredrik Paulún. Känd från bla Svt:s Toppform. Han pratade om närig, om vad man ska och inte ska äta och lite om träning. En mycket intressant, spännade och lärorik föreläsning. Ganska mycket om det han pratade om hade man en hum om innan, men vissa saker blev en "aha-upplevelse". Det som gjorde mej gansk förvånad var att det är inte så svårt att äta nyttigt egentligen om man är normalviktig, vilket jag tycker att jag är. Det är snarare så att jag kanske borde gå upp 2 eller 3 kilo. Så när vi åkte hem från föreläsningen tänkter jag att nu jäklar ska jag ta tag i mej själv och äta mer nyttigt och bara äta sötsaker en dag under helgen och i lagom mängd. Läsk ska jag helt och hållet sluta med för det är lika gott med vatten, vin eller juice. Rödvin är riktigt nyttigt talade han om, men då är det ju så klart under förutsättning att man bara dricker max 2 glas för annars är det mer skadligt för kroppen än vad det gör nytta. Så när Andreas kommer hem idg ska vi ge ner till systemet och köpa lite rödvin :P Och sist med absolut inte minst så ska jag börja röra på mej mer!

Gissa vem som sover framför fotbollen...

Redan i morse gjorde min pojkvän klart för mej att kl 18.45 så skulle han minsan kolla på fotboll på tv för det var Albanien-Sverige i Vm-kval. Javisst tänkte jag, klart att han får kolla på fotboll. Jag satte mej i soffan med datorn för att snegla lite på fotbollen jag med. Efter ett tag hör jag en svag snakrning från min vänsta sida, kollar på Andreas och ser till min förvåning att han SOVER! Han som tidigare idag poängterade hur viktigt det var att han fick kolla på matchen :P


Den här helgen är jag halvledig.
Det betyder att jag är helt ledig idag men imorgon jobbar jag 14 timmar i streck. Från 7 på morgonen till 9 på kvällen, usch!
Idag har jag vart med Sofia. Vi möttes hos mej och gick till ICA där vi köpte chips, dipp och dricka. Sen cyklade vi hem till Sofia och la oss i soffan och kollade på Chokolate innan det var dags för henne att cykla tillbaka till ICA för att jobba. När jag kom hem så städade jag toaletten, dammsög och torkade golven medan Andreas dammade i alla rum. Efter att städningen var avklarad skrev vi en matlista för veckan som kommer och åkte och handlade. Om man har en matlista så blir allt mycket bättre. Man behöver inte bekymra sej om vad man ska äta varje kväll. Man har alltid matlåda till nästa dag. Oftast blir det billigare också eftersom man inte gör alla småhandlingar där det slinker ner en och annan onödig sak.


Nu ska jag göra en ansiktsmask och sen hoppa in i duschen.

Ask från Tupperware

Jag har nyss varit och hämtat mina saker som jag beställe från Tupperware, en ostkupa och en sak som man bla hackar lök i ockå fick jag en liten söt ask på köpet, men jag vet inte riktigt vad man kan ha i den...

Nån som ha en idé om vad jag ka använda asken till?
        


Timvikarieträsket

Från och med igår så var jag tillbaka i timvikarieträsket. Det betyder att jag måste jobba mycket kvällar, en helt ledig helg existerar inte ens och jag kan aldrig känna att jag har en ledig dag för när som helst kan dom ringa från jobbet och fråga om jag kan jobba. Ganska trist... Men jag är glad att jag har har ett jobba i alla fall och jag trvis med mina arbetskamrater. Allt jobb lönar ju sej även om det betyder att man måste jobba mycket kvällar och helger.
Ikväll ska jag joba mellan 14.00-21.00. Men imorgon är jag ledig och då tänker jag vara ledig också för Andreas har tagit ledigt från sitt jobb för att vara hemma med mej :)


Den här månaden hade jag
tänkt gå till frissan och fräscha till mitt hår. Jag vill färga det lite ljusare och klippa mej. Fast den här gångn tror jag att hon bara får klippa topparna och luggen för jag funderar på att spara ut mitt hår igen. När man har kort hår vill man ha långt och när man har långt hår vill man ha kort. Aldrig är man nöjd :P 
Men tyvärr så är jag för fattig för att fixa året den här månaden, så det får vänta. Skit också!


Nu ska jag fixa och dona lite här hemma innan jag åker till jobbet.

Hemma igen

Nu är jag hemma från min minisemester i Funäsdalen. Jag har haft det jätteskönt och jättebra! Det är så otroligt vackert i fjällen på sommaren. Dock var det ganska kallt och blåsigt den mesta tiden, men hade man bara kläder så gick det bra.
 
På fredagen kom mamma och pappa vid 3 tiden och hämtade upp mej, Rebecka och Simon i Bollnäs. Vi kom fram till Funäsdalen strax före kl 8 på kvällen. Checkade in på hotellet, pacakde upp och latade oss ett litet tag. Sen begav vi oss ut i byn för att leta efter ett matställe. Vi letade, letade och letade men allt var stängt. Så vi gick tillbaka till hotellet för att fråga vart man kunde äta någonstans, där svarade dom oss att allt ifrån mackar, kroger, mataffärer, kiosker och pizzerior stängde kl 9. Hur kan det vara möjligt?! Till och med i lilla Alfta har vissa ställen öppet till kl 10. Det var bara att gå upp på rummen och äta upp det lilla vi hade kvar av matsäcken. Den kvällen kurrade magen ganska mycket när jag gick och la mej.

På lördagmorgon klev vi upp kvart i 8. Strax efter satt alla i bilen på väg mot Flatruet. För er som inte vet vad det är så är det Sveriges högst belägna landsväg, ligger på ca 980 meters höjd om jag inte har helt fel. Kan lova att det slog lock i öronen ett antal gånger när vi åkte upp så det tuggades flitigt på tuggummit :P
Eftersom Flatruet ligger ovanför trädgränsen så såg vi väldigt långt och hade en fantastisk utsikt, en massa vilda renar såg vi också. Många människor hade skrivit sina namn på stenar där uppe och ville ju inte vara sämre.
Varje gång någon av oss berömde utsikten och den fina naturen så var pappa snabb med att säga "Ja, men ni vet ju att det här en gång har tillhört Norge." Pappa är nämligen norrman så han menade alltså att naturen var så fin för att det en gång hade vart en del av Norge. Jo, visst pappa...
Efter några timmar var vi tillbaka i Funäsdalen igen och där passade vi på att åka upp på Funäsdalsberget och kolla på utsikten, behöver jag säga att den var vacker?

På kvällen åt vi tre rätters middag på hotellets restaurang. Till förrät åt jag nån rätt med rått älgkött och till huvudrätt åt jag rekött och nån rotfrukstkaka, supergott! När det var dags att beställa in efterrätt så var jag så proppmätt att jag hoppade över det.



Våran sten


En ren på Flatruet


Jag på Flatruet


Utsikt från Funäsdalsberget



På sönadagen var det dags att åka hem. Men först skulle vi åka till ett ställe som hette Djupdalsvallen. Det var inte så långt dit med eftersom vi åkte på en slingrig och smal grusväg så kändes det som att vi åkte långt ut i ingenstans, i och för sej så var det ju det vi gjorde :P Där åt vi hemgjorda våfflor och drack vatten direkt ur en fjällbäck, godare vatten har jag aldrig smakat! Det var lika klart som i kranen hemma.
Därifrån hade vi sen en ganska lång resa hem och med oss i bagaget hade vi fina minnen och upplevelser.




Jag dricker av vattnet i bäcken





Syster Rebecka

RSS 2.0